Al-Muqaddimah II (Innbundet)

boken om lærdommene, med en introduksjon til verdens historie

Serie: Al-Muqaddimah. Bd. 1-2. Bindene selges også enkeltvis 

Forfatter:

Magid Al-Araki (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 641
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Al-Muqaddimah
Oversatt av: Al-Araki, Magid
Serie:
ISBN/EAN: 9788253035727
Kategori: Historie
Omtale Al-Muqaddimah II
Ibn Khaldun er kjent som en av 1400-tallets store vitenskapsmenn og tenkere, blant annet kalt "araberverdenens Descartes". Al-Muqaddimah er introduksjonen til hans flere tusen siders encyklopediske Kit.b al-.bar (Boken om visdommene, 1377). Her utvikles en systematisk metode for å beskrive, analysere og fortolke samfunnet.

I en historisk og politisk turbulent tid ivret Khald.n for reformer. Med tanke på kommende generasjoner ville han skrive om hele den muslimsk-arabiske sivilisasjonens historie. Her inngår den spennende historien om regionens vekst og stagnasjon, og om makten til de ulike dynastiene. På en vitenskapelig måte analyserer Khaldun de materielle betingelsene, og de økonomiske, politiske og kulturelle endringene.

Selv kalte han dette en historiebok om lærdom og et arkiv om "politiske hendelser blant arabere, ikke-arabere og berbere, og om store herskere som var deres samtidige".

Al-Muqaddimah er et ambisiøst og virtuost sakprosa-verk, som gjennom tidene er blitt oversatt til mange språk. Det er også kjent som Prolegomenon (det latinske ordet for introduksjon/innføring).

Bindene selges ikke enkeltvis

Til toppen

Flere bøker av Ibn Khaldun:

Bøker i serien