Alminnelig forvaltningsrett (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 591
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215020846
Kategori: Jus
Omtale Alminnelig forvaltningsrett
Alminnelig forvaltningsrett gir en grundig innføring i forvaltningsrett. Det er spesielt lagt vekt på å få frem de alminnelige prinsippene som ligger bak enkeltreglene. Denne boken behandler de grunnleggende hensynene i forvaltningsretten og gir samtidig en inngående behandling av spørsmål som er nyttige i praksis, som saksbehandlingsreglene, styring og instruksjon og forvaltningens avtaler. Den viser også forbindelsene mellom norsk rett og de europeiske reglene som følger av EØS og den europeiske menneskerettighetskonvensjonen. Nytt i denne utgaven er et kapittel om etikk og etiske utfordringer i forvaltningen.

Bokens systematikk gjør den egnet som hovedlitteratur i forvaltningsrettsstudiet, samtidig som den er nyttig for alle jurister som arbeider med forvaltningsrett.

Hans Petter Graver er professor ved juridisk fakultet, Universitetet i Oslo. Han underviser i forvaltningsrett og europarett. Han har tidligere gitt ut flere bøker og artikler, blant annet i forvaltningsrettslige og europarettslige emner. Han har ledet en rekke offentlige lovutvalg og utredninger.

Denne utgivelsen er også tilgjengelig i digital versjon på juridika.no.

Til toppen

Andre utgaver

Alminnelig forvaltningsrett
Bokmål Innbundet 2019
Alminnelig forvaltningsrett
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Hans Petter Graver: