Århundrets skandale (Heftet)

tekster fra aviser og tidsskrifter (1950-1984)

Forfatter:

Ingrid Fadnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 326
Forlag: Camino forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: El escándalo del siglo
Oversatt av: Fadnes, Ingrid
ISBN/EAN: 9788293867173
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Århundrets skandale
«Jeg vil ikke bli husket for Hundre års ensomhet, eller for Nobelprisen, men for det jeg skrev i avisen. Jeg ble født journalist ... det flyter i årene mine», erklærte forfatter Gabriel García Márquez sent i livet.

Med den nye utgivelsen Århundrets skandale blir endelig journalisten Gabriel García Márquez tilgjengelig på norsk. Her er artikler han skrev som fersk reporter i Colombia på 50-tallet til lengre reportasjer som utenrikskorrespondent fra Paris og Roma, Venezuela og Mexico frem til midten av 80-tallet. Han skriver om okkupasjonen av Ungarn, sandinistkuppet og Den kubanske revolusjonen og reflekterer over forfattervirket, den viktige oversetteren, Nobelprisens spøkelse, og om forholdet mellom virkeligheten og litteraturen. Blant veldig mye mer, i denne artikkelsamlingen med over femti artikler fra karrieren hans som journalist.

Tekstene viser i rikelig monn de narrative gavene som skapte Gabriel García Márquez' omdømme som forfatter. Full av humor, skråblikk og omsorg for menneskene og hendelsene han skriver om, åpner han verden opp for leseren og beviser at god journalistikk av i går er vel så aktuell i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Århundrets skandale
Bokmål Ebok 2022