Arvingen (Heftet)

Serie: Skjærgårdsliv 12

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skjærgårdsliv
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202438470
Kategori: Romanserier
Omtale Arvingen
Ada Strands fremtid ser ut til å ligge i grus da det blir kjent at selve livsverket til familien Strand – Drøbak Strandhotell – er testamentert til hotellets lege; Simen Jørgensen, som viser seg å være Georg Strands sønn. Josefine tar imot nyheten med forvirring og usikkerhet. Simen, som har vært som en klippe for henne, er ikke den han har gitt seg ut for å være.
                Anna og Kristian fortsetter å treffes i det skjulte. Det blir mer og mer åpenbart at Kristian og Josefines giftemål var forhastet, og Anna forstår at han lider under det. På den ene siden slites han av krav og forventninger som ektemann, og på den andre siden er han smertelig klar over at det er Anna han elsker.
 
Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt dette, men jeg kommer egentlig for å si at vi ikke kan treffes mer. Han så beklagende på henne.
            – Igjen? Anna kjente hvordan det sank i henne. Han hadde sagt det samme før også, og da hadde det gått flere uker før hun så ham igjen. Hun trodde ikke hun orket det igjen. Samtidig var det ikke opp til henne å bestemme.
            Kristian sukket tungt. – Jeg er så lei for det, Anna. Jeg elsker deg så høyt, men jeg er gift med Josefine, og jeg skylder henne såpass. Ekteskapet vårt går ikke særlig godt, men jeg er nødt til å gi det en sjanse. Jeg skylder henne det, Anna.

UTDRAG FRA BOKEN:
– Er det virkelig sant? Josefine var så sjokkert at hun sank ned på den oppredde sengen.
             Kristian hadde kommet inn døren, og det han hadde fortalt henne, gjorde henne dypt rystet. At Simen Jørgensen ikke var den han hadde gitt seg ut for å være. At han var arvingen av Drøbak Strandhotell. Det var bare ikke til å fatte.
            – Det er sant, sa Kristian mørkt og kneppet opp skjorten. – Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sove i natt. Det føles ikke som det er min seng jeg skal sove i. Han hengte skjorten over stolen og gikk løs på buksen.
            – Betyr det at Simen ikke er doktor? spurte Josefine med skjelvende stemme. Det føltes som om noen hadde bokset henne i magen.
            – Jo da, han er doktor, men han er også hotellarving. Han kom hit til hotellet med skjulte hensikter. Han har seilt under falskt flagg, sa Kristian med forakt i stemmen.
            – Har du snakket med ham?
            – Ja, jeg snakket med ham nå i kveld. Den samtalen kunne absolutt ikke vente. Denne herr Jørgensen …, Kristian spyttet ordet ut. … – sier at han er lei seg for at det er som det er, men den får han sannelig dra lenger ut på landet med! Hvis han hadde vært lei seg, hadde han blitt der han var og latt oss få styre det vi har drevet med hele livet.
            – Men hvis han er arvingen, kunne han vel ikke det? Josefine kjente en dyp skuffelse over Simen, samtidig som hun forsøkte å forstå ham også.
            – Han trenger ikke dette hotellet for å klare seg, han klarer seg utmerket med den stillingen han har. Hva skal han med alt dette? Kristian slo ut med armene.
            Hun så at han var rasende, men også nokså engstelig. Han tenkte nok på fremtiden, som raste sammen rett foran øynene på ham.
            – Men er du sikker på at testamentet er gyldig, da?
            – Å ja, dokumentet er gyldig. Jeg har vært og snakket med advokat Vangen i Storgata, og han kunne med en gang bekrefte at testamentet er gyldig.
            Josefine sukket. Det var en absurd situasjon. – Hva nå? sa Josefine. Hun kjente seg engstelig, hun også. – Hvor skal vi bo?
            – Den godeste doktoren sier at vi kan fortsette å bo her, men det kommer ikke på tale, selvsagt. Jeg nekter å bo under samme tak som den bedrageren.
            – Din bror? skjøt Josefine forsiktig inn.
            – Han er ikke broren min, murret Kristian.
            Kristian skjøv bort dynen og krøp opp i sengen. Josefine la seg ned ved siden av ham, og ålte seg inntil ham. Hun ønsket å kjenne varmen fra kroppen hans. Han hadde lagt armen under hodet, og hun la hodet sitt på armen hans. Men det tok ikke lang tid før han flyttet armen og la armene i kors over brystet i stedet.
            – Så hvilke planer har du? Hva kommer til å skje nå?

Til toppen

Andre utgaver

Arvingen
Bokmål Ebok 2014
Arvingen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Jeanette Semb:

Bøker i serien