Av jord er du kommet (Ebok)

Serie: Edvard Matre 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.19 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Edvard Matre
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202379285
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur og Krim og mysterier
Omtale Av jord er du kommet

I en skogsbygd på østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. KRIPOS-etterforsker Edvard Matre finner ingen spor etter morderen. I Oslo gir myndighetene etter for press og åpner en massegrav med pasienter fra Gaustad Sykehus. I Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annen ligger i koma. Mye tyder på at begge har vært utsatt for samme gjerningsmann. Edvard Matre blir sendt tilbake til byen han forlot for mange år siden for å finne en mulig seriemorder.

Men Edvard og teamet hans står uten spor. Presset for å finne morderen før han slår til på nytt, er stort. Det hjelper heller ikke at Edvard får beskjed om at en av dem som ble funnet i massegraven på Gaustad er hans egen mor. Så vidt Edvard vet, døde foreldrene hans i en ulykke for mange år siden og ble begravd side om side på en kirkegård i Bergen.

Edvard Matre er vant til ikke å vite hvem morderen er. Nå vet han plutselig ikke hvem han selv er heller. Men etter hvert som etterforskningen skrider frem skal han få lære mer om seg selv og hvor han kommer fra, enn han setter pris på.

Til toppen

...nok en topp krim fra bergensforfatteren.
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

Andre utgaver

Av jord er du kommet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Av jord er du kommet
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser Av jord er du kommet

"Boka som er Chris Tvedts sjette, er nok en topp krim fra bergensforfatteren. En utsøkt, spennende og troverdig historie som tar tørner og vrier det er umulig å forutse. Språket flyter lett og godt, og inneholder få floskler. Personene står klart og tydelig fram både på godt og vondt. Kanskje en ny Rivertonvinner for Tvedt? Så langt i år i alle fall den klart beste kriminalromanen jeg har lest."
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis
 
"Tvedt er den nye stjernen i norsk krim. (...) Tvedt går tett på sine figurer og lar dem virkelig føle begivenhetene på kroppen. Han har skrevet sin hittil sterkeste bok som fungerer på mange plan."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
 
"(...)en av påskens godbiter."
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

 "Jeg har ikke lest alle krimromanene til Chris Tvedt, men jeg har lest noen av dem, og jeg kan ikke skjønne annet enn at denne er blant Riverton-vinnerens beste. Både komposisjon og språk vitner om en forfatter i stadig utvikling." 
Torbjørn Ekelund, Dagbladet
 
"Chris tvedt er en av våre mest interessante krimforfattere i dag."
Lars Helge Nilsen, Bergens tidende
 
"For at Chris Tvedt er på veg inn i same sjiktet som Jon Nesbø og Gunnar Staalesen, er det neppe tvil om.
Geir Geitle, Avisa Hordaland
 
"Åpningsscenen sitter som et skudd, bokstavelig talt. Tvedt tar leseren med inn i dype østlandsskoger og skildrer mesterlig en morgenstund som ender i en henrettelse."
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen
 
"Parallelt med klappjakten på kvinneskjenderen blir Matre konfrontert med egne familieforhold på sjokkerende vis, og Chris Tvedt er på sitt intrigebyggende beste i sammenføyningen av de to delplanene i fortellingen. I det hele tatt er det adskillig å glede seg over for lesere som liker kriminalromanene sine streite, uten for mye språklig sideflesk og psykologisk flisespikking. Tvedt skriver fundamentalt spennende og ikke minst filmatisk."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
 
"Selve krimhistorien er mesterlig og ordentlig fortalt. Forfatteren skal ha mer enn et stort pluss for å tilføre denne boka en handling og et mønster som bryter mot tradisjonelle krimbøker og fører inn et brennende sosialt engasjement."
Kjell Moe, Kulturspeilet
 
"(...) Chris Tvedt kan krimhåndverket han bedriver. Han har et klart og drivende, stort sett klisjéfritt språk med kledelige bergensmarkører à la den sjarmerende insisteringen på at jente er et hankjønnsord – «jenten». Noen scener er grøssespennende (...)"
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
 
"I fjor vant han Rivertonprisen. Nå har Chris Tvedt gjort det igjen; han har skrevet en ny thriller av internasjonal klasse."
Svein Gjeruldsen, Tvedestrandposten

Til toppen

Bøker i serien