Avsløringen (Heftet)

Serie: Veien hjem 9

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 253
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Avsløringen
Serie: Veien hjem
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788202503048
Kategori: Romanserier
Omtale Avsløringen

To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering.

Kornelia er dypt fortvilet etter Hagens avsløringer. Venninnene slår hånden av henne. Hun er redd besteforeldrene vil gjøre det samme, og våger ikke gå hjem. I stedet søker hun ut av byen.

Kornelia ropte igjen. Men denne gangen virket det ikke som Hagen brydde seg. Iveren etter å få revet underbuksen av henne overskygget visst alt annet. Han verken hørte eller så noe rundt seg.

Til toppen

Utdrag

– Ludderet til trikker’n. Nymoen. Er han også her? 
Den hese røsten ljomet gjennom vestibylen, der alt annet snakk hadde forstummet. Sjokkerte blikk vekslet mellom Kornelia, Elvira og Merethe, og den storvokste, rødhårete mannen med nybarbert hake under en veltrimmet bart, som banet seg vei gjennom flokken av kinogjengere. 
– Fy faen! At jeg skulle treffe på deg her! Kanskje det går an å få seg et nummer før jeg reiser herfra! fortsatte han syrlig mens han nærmet seg Kornelia. – Skal vi avtale tid og sted etter at filmen er slutt? Og prisen, la han til og flirte. – Du har vel fast pris for de mer spesielle tjenestene. 
Kornelia sto fullstendig urørlig og stirret på mannen som kom mot henne. Kroppen var som lammet. Tankene også. Det føltes som om det rant en elv av iskaldt vann gjennom hele henne da hun stirret inn i de ondskapsfulle grå øynene til Hagen, lettmatrosen om bord i Monika. 
Hagen ... Mannen som hele tiden hadde vært ute etter Jonas – og henne. Som Jonas’ kompis, Petter, hadde banket opp fordi han hadde trengt seg inn på lugaren og prøvd å forgripe seg på henne mens hun var alene der inne.
– Er dere klar over at den jenta der ble plukket opp på et bordell i Malaga for noen måneder siden? ropte Hagen utover den sjokkerte, men også sensasjonslystne forsamlingen, som så ut som de hadde glemt hvorfor de befant seg utenfor kinosalen. – Er dere klar over at hun har livnært seg av å tilfredsstille kåte mannfolk for en god slant penger? fortsatte han høyt og tydelig. – Det er kanskje flere av dere som har kjøpt seg en hyrdestund hos henne, for hun driver vel i bransjen ennå, kan jeg tenke meg. 
Det var drypp stille i vestibylen. Selv om dørene inn til kinosalen nå var åpnet, var det bare noen få som hadde trukket inn for å finne plassene sine. Sjokkerte og vantro sto folk omkring og stirret på Kornelia og Hagen. Han var kommet helt bort til henne og sto og så på henne med et triumferende smil under barten. 
Kornelia kjente hvordan kroppen visnet hen og ble nummen. Hun visste ikke om hun pustet eller ikke. Det føltes som hun ikke gjorde det. Ved siden av henne sto Elvira og Merethe, like lamslåtte og sjokkerte, og så fra henne til Hagen med skremte blikk
– Kornelia … Kom … vi går. 
Elvira begynte å trekke i Kornelia for å få henne med seg mot utgangen. Ingen av dem tenkte mer på kveldens forestilling. Merethe var allerede på vei ut. Hun kastet flere skremte blikk over skulderen for å se om de fulgte etter.
Men Kornelia rikket seg ikke. Beina føltes som bly. Trykket over brystet kjentes som det ville stanse alle naturlige funksjoner i kroppen.
Jonas! skrek det innvendig. Jonas, hvorfor er du ikke her? Hvorfor reiste du fra meg? Hvorfor er du ikke her og kan hjelpe meg nå? Du skulle passe på meg … 
Men Jonas var ikke der. Denne gangen kunne han ikke komme henne til unnsetning. Verken han eller Petter eller Jon, de to kompisene fra Monika. 
Kornelia oppdaget plutselig at hun sto alene. Elvira hadde fulgt etter Merethe ut av bygningen. Nå begynte flere å trekke inn mot kinosalen, men det var mange som ble stående avventende, i håp om å få vite mer. En lav mumling hadde spredt seg blant publikum.
– Har du startet ditt eget bordell her i byen, eller stiller du opp om bord i båtene ved kaia?

Til toppen

Bøker i serien