Barmhjertighet (Heftet)

Serie: Jordbærdamene 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Jordbærdamene
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202474430
Kategori: Romanserier
Omtale Barmhjertighet

Ellen er ute med et par venninner. Hun koser seg og nyter kvelden, men så oppdager hun paret på dansegulvet.

Orkesteret økte tempoet, og flere stilte seg opp mens de klappet og kom med tilrop til de to entertainerne som svingte seg ute på det halvmørke dansegulvet. Ellen smilte og drakk øl.
«Men det er jo broren din!» utbrøt Karin. «Ser du det ikke?»
«Hvem er den vakre damen i armene hans?» spurte Inger. «Kjenner du henne?»
Ellen satte fra seg glasset og stirret. Selv etter å ha gransket de to innbitt, hadde hun vanskelig for å tro det hun så.

Til toppen

Andre utgaver

Barmhjertighet
Bokmål Ebok 2015
Barmhjertighet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

Ellen leste gjennom brevet enda en gang. Av tolv svar hadde hun valgt ut Karoline Oliversen. Damen var 27 år, kom fra Solør og hadde fått arbeid på Bergene sjokoladefabrikk på Rodeløkka.
 Ellen hadde gått grundig gjennom bunken av svarbrev for å finne den leieboeren som ville passe best sammen med Tom og henne. Fra hver sin kant hadde Dina og moren veiledet henne, og begge bedyret at Karoline Oliversen virket både hyggelig, fornuftig og liketil.
 Ellen hadde først kommet med en del innvendinger. Det var dette med alderen. Hun syntes Karoline Oliversen var i eldste laget til å være enslig og barnløs. Hva kom det av? Hadde hun utseendet imot seg eller var det noe annet i veien?
 «Kanskje hun er et slikt gudsord fra landet som knapt våger åpne munnen?»
 «Det lærer hun seg nok gresselig fort når hun begynner på fabrikken,» mente moren. «Beskjedenhet er forresten heller ikke å forakte. Det er nok av skrikhalser som er av den oppfatning at de eier verden.»
 «Jeg tror hun er en kvinne som vet hva hun vil,» sa Dina. «Det gjør du også, og dermed vil dere trives sammen.»
 I brevet skrev Karoline Oliversen at hun hadde variert bakgrunn og mange planer. Dina og moren tolket det dithen at hun var en arbeidsom kvinne som nå ville prøve lykken i hovedstaden. Ellen håpet at de hadde rett.
 De fleste som svarte på annonsen hennes, var unge piker som lurte på hvor langt det var fra Jordbæråsen til byen og når siste buss gikk. Et par damer i midten av tredveårene, hvorav en bedyret at hun var strengt religiøs, hadde hun også lagt i bunken for ikke aktuelle kandidater.
  Dermed skrev hun til Karoline Oliversen og sa at værelset var hennes og at hun kunne flytte inn når hun ønsket. Hun nevnte at leien skulle betales forskuddsvis og at det var adgang til bad og kjøkken. Tilbake fikk hun et gledestrålende svar og beskjed om at Karoline kom ved åtte-tiden om kvelden den siste søndagen i september.
 Nå nærmet det seg, og Ellen begynte å bli litt nervøs.
 

Til toppen

Bøker i serien