Barn og medisiner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202314361
Kategori: Svangerskap og fødsel
Omtale Barn og medisiner

Manglende forskning på medisinering av barn fører til at de får medisiner som er laget for voksne. Fordi barnekroppen ikke er ferdig utviklet, kan de rammes av andre bivirkninger enn voksne. Denne boken tar utgangspunkt i nyere forskning på barns sykdom, bruk av medisiner, og behandling av både hverdagsplager og alvorlige og kroniske sykdommer.

Barn og medisiner inneholder basiskunnskap for alle småbarnsforeldre. Den gir deg nyttig informasjon om sykdom og medisiner både for alvorlig syke barn og for vanlige tilstander som magevondt, hoste, feber eller hodepine.

Hva kan du gjøre hvis barnet må legges inn på sykehus, hvilke rettigheter har du som foresatt til et sykt barn, hvilke spørsmål bør du stille legen, hvordan skal medisiner gis og hvilke bivirkninger kan oppstå?

I boken deler fem småbarnsfamilier sine erfaringer fra ulike sykdomssituasjoner. Gjennom disse nære historiene formidles viktig kunnskap om kroniske sykdommer hos barn; om astma, hjertefeil, kreft, diabetes, og barn som blir født for tidlig.

Til toppen

Flere bøker av Betty Kalikstad: