Bergeners (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 152
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205446748
Kategori: Romaner
Omtale Bergeners
En roman om Bergen, og om livet, slik ingen andre enn Tomas Espedal kunne skrive den

Beretningen begynner i New York City, på det lekre Standard Hotel, og ender på Askanischer Hof i Berlin, et hotell som nok har sett bedre dager. Mellom verdensbyene er Bergen. Bergens gateløp og hus, og menneskene som går i dem og bor i dem. Med James Joyces Dubliners som diskré kunstnerisk reiseledsager går Tomas Espedal gatelangs i sin hjemby. Han noterer, reflekterer, skriver dagbok og tegner portretter av byen og menneskene der. Han skriver fortellinger og noveller, møter forfatterkolleger og andre bergensere. Han hører anekdoter og skriver brev. Han lengter ut, og han lengter hjem.

Til toppen

Andre utgaver

Bergeners
Bokmål Heftet 2014
Bergeners
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Tomas Espedal:

Anmeldelser Bergeners
"Språket er, som i alle hans andre bøker, magisk. Det er et uimotståelig driv, en inderlighet i språket, som får alt som fortelles til å fremstå som dirrende viktig."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"Ikke en side uten noe å feste seg ved"
Ingunn Økland, Aftenposten

"Det espedalske er eit totalprosjekt, der utforskinga av verda og av livet blir gjenstand for refleksjon og deretter omdanna til litteratur så å seie framfor augene på lesaren og det på ein så tilforlateleg måte at ein kan tru at boka er eit vindauge inn mot forfattarens inste indre."
Marta Norheim, NRK

"Alt blir poetisert og forskjønnet på espedalsk vis, hardnakket mytologiserende, tiltalende på en sær, utidsmessig måte." 
Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Han kan skrive. Ordentlige setninger med god klang, i nesten alle sjangere. Avsnitt som flyter, komposisjon som gir mening. Språk som tidvis glitrer, eller i hvert fall alltid har noe ekstra ved seg, noe som gjør det til mer enn bare tekst. Til litteratur."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

"Han skriver ukunstlet om de største ting, sorgen, tabet, døden, kærligheden. Langsomheden. Men han løfter også blikket, søger ud i sin vide intellektuelle horisont, giver perspektiv. (...) Espedal formår fuldstændig ubesværet og uprætentiøst at være meget norsk og meget international på én gang, også det gør ham så indtagende."
Bjørn Bredal, Politiken

Til toppen