Blacklands (Heftet)

Serie: Kaliber 

Forfatter:

André Savik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blacklands
Oversatt av: Savik, André
Serie: Kaliber
ISBN/EAN: 9788202377748
Kategori: Krim og spenning og Thriller
Omtale Blacklands

VINNER AV GOLD DAGGER AWARD

12 år gamle Steven Lamb spiller ikke fotball etter skoletid – han graver etter lik. Målet er å finne levningene etter onkelen, Billy, som forsvant for 19 år. Finner Steven Billy vil han bringe bestemoren ut av sorgen og familien sin mot en bedre og mer harmonisk tilværelse. På den tiden da Billy forsvant ble pedofile Arnold Avery livstidsdømt for seriemord på småbarn. Det er all grunn til å tro at han drepte Billy, og Steven skriver et brev til Avery for å spørre hvor han begravde Billy. Dette blir starten på en skremmende katt og mus-jakt mellom den desperate, sannhetssøkende gutten og en drapsmann som har kjedet seg i mange år.

Debutant Belinda Bauer har høstet mange lovord og priser for denne originale og stemningsfulle krimromanen. På glitrende måte går hun under huden på 12-åringen Steven, så vel som barnemorderen Avery. I 2010 vant hun den prestisjefylte Gold Dagger Award, og hun ble også kåret til Amazon Rising Star.

Til toppen

Andre utgaver

Blacklands
Bokmål Innbundet 2011
Blacklands
Bokmål Ebok 2012
Blacklands
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Belinda Bauer:

Anmeldelser Blacklands

"Det er en original, og samtidig rystende historie Belinda Bauer bretter ut i sin suksessombruste debutroman, svart som tittelen Blacklands (...)et must i påskesekken!"

 Knut Faldbakken, VG

 

"Den er en fulltreffer, og rammer leseren midt i mellomgulvet. Et virkelig knyttneveslag av en kullsvart historie. Debutromanen viser Bauers uomtvistelige talent som kriminalforfatter. Original og solid litterært håndverk. Rett og slett en praktroman."
 Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

 

"Dette er en stemningsfull`og annerledes krim om følger av en forbrytelse."
Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen


(...) en både original og rystende spenningsbok av høy litterær kvalitet."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

"Blacklands er i lange partier besettende lesning, og det på flere plan. Styrt av en lavmælt sensibilitet etablerer debutant Bauer et romanunivers befolket av mangefasetterte, bevegelige karakterer, og hun er så språklig velutrustet at hedelandskapet som forsyner handlingen med en trykkende melankolsk-tåkete atmosfære, får et nærmest kjødelig preg."

 Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

 

"Debut helt i toppsjiktet. Blacklands er hennes første kriminalroman og hun er den første debutanten på snaue 40 år som har vunnet den prestisjefylte britiske krimprisen «Gold Dagger» og det er bare å slå håndflatene sammen og applaudere. Blacklands er rett og slett en bok du ikke klarer å legge fra deg." Helge Kjøniksen, Moss Avis

"Belinda Bauer har skrevet en kort, litterær krim det er vanskelig å legge fra seg, til tross for det ubehagelige innblikket i seriemorderens indre."

Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Originalt og tettpakket med stemning, en höjdare av den svarte sorten."

Bergens Tidende

Til toppen

Bøker i serien