Blindet av følelser (Heftet)

Serie: Alvestad 71

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Alvestad
Serienummer: 71
ISBN/EAN: 9788202737733
Kategori: Romanserier
Omtale Blindet av følelser

Januarstormen 1910 raser i Paris. Alva er på desperat leting etter Mogens etter at det kom nytt om at noen malerstudenter var tatt av elven.

Følelser kan også rase som en storm, noe flere både i Amerika og hjemme i Norge, opplever etter å ha blitt sveket av en de har kjær.

Og når våren endelig kommer til Fet, begynner vannet å stige der også …

Alva kjente kulden trenge rett gjennom knærne, da hun steg ut på gaten. Det var yr og kulde i luften, og en vind som feide med seg lukten av gjørme og søppel. Gaten hadde blitt en elv. Vannet ville rekke henne til knærne, anslo hun. Til alt hell var det bygget ganger av planker over vannet, slik at man slapp å bli gjennomvåt.

Til toppen

Andre utgaver

Blindet av følelser
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Elin Brend Johansen:

Utdrag

Agnes grep porselenskoppen. Den hadde håndmalte roser. Kanskje hun skulle ønske seg et liknende servise til sitt eget hus, når Ruben og hun var gift. Det var mye de ville trenge, alt fra bestikk til steintøy, møbler og pyntegjenstander. Agnes kunne bli helt svimmel når hun tenkte på det. Selv var hun ikke en som fant glede i å handle. Hvis hun trengte noe nytt, ville hun helst finne det så fort som mulig, slik at hun ble ferdig. Forretninger var ikke hennes foretrukne sted.

– Har du skrevet til Ruben i det siste? Borghild satte seg i stolen ved siden av henne.

– Jeg skrev at jeg savnet ham, og om det andre jeg har fått vite.

Borghild så rart på henne. Det var noe i øynene hennes som hun ikke hadde sett før. Som om Borghild plutselig hadde blitt en annen.

– Jeg mente ikke å skrive noe galt til ham, men jeg trengte å lette hjertet for noen, og Ruben er tross alt en av familien, og jeg beretter alt for ham, forsvarte hun seg.

Det siste var ikke helt sant. Hun hadde ikke fortalt ham om forholdet til Anders, hvor nært det hadde vært og at hun hadde ønsket å dele livet sitt med ham. Hun hadde ikke sagt at hun først hadde rast mot den planlagte trolovelsen med Ruben, for hvordan ville han ta det? Han skulle aldri få vite om det som hadde vært mellom Anders og henne. Og så hadde det ikke vært noe alvorlig, bare litt svermeri, slik mange opplever før de møter den virkelig store kjærligheten. Det var ikke noe å fortelle.

– Vil du ikke drikke? Borghild nikket mot koppen og tok samtidig en slurk av sin.

– Beklager, sa hun fort. Hun forsto at hun hadde vært uhøflig. Hun tok en stor slurk for å kompensere. Teen var syrlig, med en smak hun ikke helt klarte å plassere.

– Det er ryllik, forklarte Borghild. – Jeg har fremstilt den selv.

Det forklarte saken. Hun tok en ny slurk, lot væsken fylle munnen. Syrlig, men god smak. – Godt, sa hun.

– Det gleder meg, smilte Borghild.

Det ble stille mellom dem. Utenfor sto solen høyt på himmelen. Det var klarvær, og hadde det vært mer snø, ville det vært en vakker dag. Nå pekte solen for lett på alt forfallet fra høsten, som ennå ikke hadde forsvunnet.

– Så, hvordan var det du fant ut av det? Borghild smilte lett.

– Hva mener du? Hun satte koppen fra seg. Hun hadde drukket opp nesten alt, kjente at hun var varm.

– Du sa at du forsto alt som hadde skjedd. Var det Josefine som hadde løsningen, eller kom du på den selv?

– Jeg kunne aldri tenkt meg det som Josefine sa, men etter at hun fortalte om det din mann hadde gjort ... så forsto jeg deg så klart bedre og hvorfor du så deg nødt til å trekke deg tilbake her oppe. Det ville sikkert jeg også gjort, om jeg var dine sko.
– Det var en nødvendighet. Jeg kunne ikke annet, nikket Borghild. Hun hadde satt sin egen tekopp fra seg. Hun hadde ikke drukket noe særlig. Det virket som rastløsheten hadde tatt henne.

Til toppen

Bøker i serien