Bløff (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.22 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202423728
Kategori: Kulturhistorie og Dokumentar og fakta
Omtale Bløff

Løgn og bedrag regnes vanligvis ikke som våre stolteste egenskaper, men de er grunnleggende premisser for det menneskelige. I dag tror evolusjonsbiologer at vår intelligens i stor grad er utviklet for å hjelpe oss å gjenkjenne bløff, og for å bløffe andre.
Men hvorfor er vi da likevel så dårlig til å avsløre løgnere? Hvorfor leter vi så ofte etter autentisitet på feil steder?

Boka Bløff er en underholdende og lærerik utforskning av hva vi ser på som ekte og falskt, og hvordan disse oppfatningene er innvevde i vår kultur.

Bår Stenvik har besøkt alt fra Forsvarets forskningsinstitutt, politiets kunstsamling av falsknerier, til hjerneforskere og biologer, og deltatt på sjekkeskole for å finne svaret på hvorfor vi ikke kan leve uten løgn, bedrag og selvbedrag.

Forfatter Bår Stenvik fikk bokhandlerprisen for sin kritikerroste bok Skitt. Og ga sist ut boken Dataspill her på Cappelen Damm.

Til toppen

Andre utgaver

Bløff
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Bår Stenvik:

Anmeldelser Bløff
«Stenviks største styrke som sakprosaforfatter er hans formidable teft for gode og talende eksempler, og de kommer som perler på en snor.»
Jan Grue, Klassekampen

Til toppen