Botsgang (Heftet)

Serie: Ingebjørg Olavsdatter 14

Forfatter:

Bli abonnent

Frid Ingulstads fengslende drama fra middelalderen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Ingebjørg Olavsdatter
Serienummer: 14
ISBN/EAN: 9788202575397
Kategori: Romanserier
Omtale Botsgang

Syndens straff er bønn og botsgang.

Folke blir funnet i live, men husker ikke at han ble overfalt. Han svever i stor fare, og Ingebjørg prøver fortvilet å hjelpe ham. Endelig kommer Ture til Tunsberghus, men ikke alene. Alle Ingebjørgs håp blir knust da han viser seg fra sin verste side og begynner å øve vold mot henne.

Til toppen

Andre utgaver

Botsgang
Bokmål Ebok 2010
Botsgang
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

Ingebjørg trakk pusten dypt inn, og som en søvngjenger gikk hun de få skrittene bort til den livløse skikkelsen i sengen. Han er ikke død. Det er ikke et gjenferd, måtte hun tvinge seg selv til å fatte. Hun bøyde seg ned, la øret til brystet hans, slik Bergtor hadde gjort, og lyttet. Hun hørte ingen hjerteslag. Enda en gang holdt hun pusten og lyttet, men var ikke i stand til å oppfange en eneste lyd. Skuffet rettet hun seg opp og sendte Bergtor et spørrende blikk.
Da la hun merke til at høvedsmannen tente en kole ved hjelp av noen innpakkede glør på åren, og kom mot henne med lyset. Han holdt det over ansiktet til Folke, og mens de alle tre stirret ned på ham, la hun merke til noen svake pulsslag på halsen hans.
– Han lever . . . hvisket hun åndeløst.
– Ja, han lever, svarte Bergtor rolig. Han snudde seg mot en av borgmennene som sto stille i bakgrunnen. – Dra ned og hent Guro signekone.
Mannen var ikke sen om å lystre.
Bergtor begynte å løsne på klærne til Folke og undersøkte om det var tegn til sår eller blødninger, men fant ingen synlige spor etter overfallet. Borgmennene hadde hatt rett, det måtte være et slag i bakhodet som var skyld i fallet.
Deretter la han et teppe over ham. – Vi kan ikke gjøre mer, kom det lavt. – Men signekona vet sikkert råd.
Ingebjørg tvilte på om det var noe Åsta signekone kunne gjøre. Når en person var falt i uvett, var det Herren som bestemte om han skulle komme til seg selv igjen. Hun visste at en som ikke pustet, umerkelig ville gli over i døden etter en stund.

Til toppen

Bøker i serien