Brenning (Heftet)

Serie: Morild 3

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent – få bøkene automatisk rett hjem i postkassen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Morild
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202546403
Kategori: Romanserier
Omtale Brenning

Mydla, 1920
Frida er betatt av Sindre, og hun er ganske sikker på at han har et godt øye til henne også. Det er bare én hindring på veien: Mikkeline. Bestyrerdatteren påstår nemlig at hun og Sindre er forlovet.
Villik er savnet, og det settes i gang en storstilt leteaksjon på øya. Frida vil så gjerne være med og lete etter faren, og ender med hjelp fra uventet hold da Engel Dolve tilbyr henne plass i båten sin.

Båten gled stille bort fra sprekken i fjellet, og med ett fikk hun øye på noe som lå over et svaberg. Sjøen slikket oppover bylten og truet med å dra den med seg ut.
Skriket hennes gjallet mellom bergene da hun skjønte hva som lå der.

Til toppen

Andre utgaver

Brenning
Bokmål Ebok 2017
Brenning
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Torill Karina Børnes:

Utdrag

«Der er du, ja!» utbrøt hun da Frida kom inn. «Det var på tide. Jeg har vært i Solvik …»

«Gikk du selv?»

«Ja, det gjorde jeg, og det angrer jeg bittert på, kan jeg fortelle deg. Tror du ikke alle konene på Mydla befant seg i butikken da jeg kom inn?»

Frida lukket øynene medfølende. «Alle sammen?»

«Det føltes som alt som kunne krype og gå av kjerringer, var der!»

«Snakket de hyggelig til deg?» Hun trodde ikke på det, men måtte spørre.

Snøftet fra Johanna mer enn antydet at opplevelsen hadde vært ubehagelig. «Hansine benyttet anledningen til å spørre meg – før jeg hadde fått bestilt det jeg kom for – om jeg hadde tatt deg og Villik for meg. Latt dere få gjennomgå for hvordan dere oppførte dere mot Ingeborg og Sindre.»

«Det hadde hun ingen rett til.»

«Nettopp! Men der sto hun i butikken sin og brisket seg, med begge hendene godt i siden og så ned på meg langs neseryggen. Hun spurte om jeg hadde sett til Ingeborg, som om det var en selvfølgelig plikt.» Johanna gned seg i ansiktet. «Ikke har jeg hatt noe å gjøre med dem på Solneset før, så hvorfor skal jeg det nå?»

«Det er ikke hennes butikk, mor, så hun har ingenting med å stå der og hovere.»

Innerst inne hadde Frida forventet at Sindre skulle komme til gården. Hun hadde ønsket det så veldig at hun til og med hadde innbilt seg at hun så ham på stien! Hun kunne ikke hjelpe for at hun kjente på en liten klump av skuffelse i magen, selv om hun følte seg dum over at det var slik fatt med henne. Det var vel heller slik at det var hun som burde ha oppsøkt ham, og sett til at Ingeborg og han hadde det bra.

«Og så sa den godeste Hansine noe annet også, og det opprørte meg mest. Ja, faktisk så mye at jeg bare sprang ut av butikken og ikke fikk med meg kamferen og sirupen. Hun sa at det var Mikkeline som hadde pleid Ingeborg, og at jeg skulle holde deg unna Sindre, for de er et par. Be datteren din holde seg unna og ikke prøve å legge seg inn hos Sindre igjen. Ingeborg tok nesten sin død av Fridas opphold i huset hennes, og Sindre og Mikkeline er forlovet, fikk hun seg til å si. Det var så ydmykende …»

«Hva?» Frida blunket forferdet. «Hva sa du?»

«Jeg sa det var så ydmykende …»

«Det med Mikkeline og Sindre!»

«Hansine sa at Mikkeline og Sindre er forlovet.»

«Nei! Det er de ikke. Hansine lyger.»

Johanna betraktet henne med et vitende blikk. «Datteren min er kjær i en kar som kommer til å gifte seg med en annen. Og med det skjemmer hun oss alle ut, akk o ve!»

«Sindre kommer ikke til å gifte seg med Mikkeline, han er ikke kjær i henne, det er meg …» Hun tidde brått. Var det henne Sindre ville ha? Når hadde han innrømmet det? Hun tenkte seg om. Faktisk hadde ikke Sindre innrømmet noe som helst overfor henne.

Til toppen

Bøker i serien