Brevet (Heftet)

Serie: Soloppgang 37

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 252
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Soloppgang
Serienummer: 37
ISBN/EAN: 9788202512811
Kategori: Romanserier
Omtale Brevet
I Lierbygda vender Albert Johansen sinnet og ondskapen sin mot Andrine og Isak. Han truer med å ta fra dem det kjæreste de har. På Fall blir en stor hemmelighet avslørt, og for Maja snus virkeligheten på hodet. Hun klatret ned stigen og skyndte seg ned i underetasjen. Idet hun skulle gå inn i stuen, kom faren trampende inn i hallen. Han var uflidd og svett.
Han så på brevet hun holdt i hånden. «Hva er det der?» spurte han.
Maja løftet arket opp foran ham. «Det er et brev fra mor,» sa hun og hørte selv at stemmen skalv.
«En leseopplevelse,» Gro Kåsmoli, Bokelsker

Til toppen

Utdrag

Felicia brøt inn. ”Jeg skal i hvert fall reise. Jeg har grublet lenge og har funnet ut at jeg må tilbake. Selv om alt går sin gang på hotellet, kan jeg ikke være borte lenger. Det føles ikke riktig.”
Jøran sukket. ”Når drar du?”
”I morgen, Jøran. Jeg beklager. Samvittigheten min sier at tiden er inne.”
”Da skal ikke jeg stanse deg, mor.”
”Nei, det kan du ikke. Jeg synes også at du burde bli med tilbake. Hotellet er et stort ansvar, og jeg vet ikke om jeg klarer det alene lenger.”
Jøran så oppgitt på moren. ”Det kan du ikke mene, mor? Du vet at jeg gjerne vil bli her litt til. Maja og barna mine er her.”
Felicia tok en slurk av teen. Øynene hennes røpet ikke hva hun tenkte. ”Ja, men hotellet er din arv, og du skylder din far å ta vare på det.”
Maja likte ikke dette. Felicia hadde først tenkt å reise, så besluttet hun å bli en stund til. Nå hadde hun forandret mening igjen. Jøran ønsket virkelig ikke å reise ennå. Han likte seg så godt her.
Jøran ristet på hodet. ”Hvorfor kan du ikke bare gifte deg med Eilert og bosette deg her? Velhaven hotell er så populært at det ikke vil bli noe problem å selge det.”
Felicia ble høyrød i ansiktet. ”Jeg kommer aldri til å selge din fars livsverk, Jøran. Jeg hadde ikke fått sove en natt om jeg gjorde det.”
”Gift deg med Eilert, mor. Da blir du lykkelig.”
Felicia var like stram i ansiktet. ”Jeg vet ikke om jeg kan gifte meg med ham selv om jeg elsker ham. Det blir for komplisert. Jeg har ikke engang fått fortalt ham om min beslutning om å dra. Men nå har han annet å tenke på.”
Maja ble lei seg. Faren ville igjen bli skuffet og tung til sinns. Nok en gang ville han kjenne seg ensom. 
”Jeg synes du skal tenke deg godt om nå, mor. Vil du virkelig leve alene resten av livet – ja, forsake kjærligheten for hotellet?”
Felicia var blank i øynene, men hun nikket sakte. ”Det er jeg nødt til, Jøran. Jeg drømmer om Sigmund om natten, og når jeg våkner har jeg vondt i hjertet. Jeg kan ikke svikte ham ved å selge hotellet. Dessuten er det som sagt din arv, og den må du ivareta.”
Jøran satte koppen så hardt på skålen at det klirret. ”Arv og arv! Jeg er lei av å høre om plikten til å drive hotellet videre. Jeg liker meg her, mor, på Finnskogen. Du vet at jeg alltid har trivdes i naturen, med friheten og alt som hører med. I dag var jeg i skogen med Eilert igjen, og det gjorde meg glad. Jeg føler aldri en slik livsglede i Christiania.”
”Jeg har forstått det, men du kan ikke kaste bort en så stor arv uten videre. Det sier jeg deg, Jøran, at du burde ikke prøve å selge hotellet når den tiden kommer. Da kommer jeg aldri til å tilgi deg.”

Til toppen

Bøker i serien