Bryllupsfest (Heftet)

Serie: Søstre 7

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bryllupsfest
Serie: Søstre
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202777975
Kategori: Romanserier
Omtale Bryllupsfest

Eirill har vært ute og jaktet, og kommer stolt og glad hjem til Myrktjernstova med fangsten. Det snur fort til bekymring da hun merker at Gygri ikke er helt seg selv.
Etter lang tids forberedelser er det dags for Live og Nikulas’ bryllup, med storslått feiring tre dager til ende. Men før de to skal gi hverandre sitt ja, går Live gjennom et kaos av tanker og følelser.
Tidligere hadde det ikke vært tvil i hjertet hennes når hun tenkte på livet hun og Nikulas skulle bygge seg der på Stuphedla, men nå kom frykten snikende. Hva om hun ikke var en god nok kone for ham likevel? Hun som kom fra fattige kår ytterst i Sognefjorden. Hva om hun ikke var i stand til å skjenke ham sønner? Eller noen barn i det hele tatt? Kanskje Herren hadde gjort en feil på veien da han førte henne til Stuphedla? Var hun ment å leve i slik overflod og rikdom?

Til toppen

Andre utgaver

Bryllupsfest
Bokmål Ebok 2023
Bryllupsfest
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Lukritzia Loven:

Utdrag

Nede på Stuphedla hadde mannfolkene fått sådd kornet og var godt i gang med å så kål og erter nede i åkeren.

Fra innsiden av langhuset hørte hun kvinnene på gården synge til arbeidet. Døren var åpen, men Eirill stilte seg så nær dørkarmen hun kunne uten at de fikk øye på henne, og lyttet til sangen deres. De sang om Live og Nikulas, og alt det som ventet dem i livet. Om barn og gode avlinger, og hvor vakkert bryllupet deres kom til å bli.

Eirill smilte og listet seg inn for ikke å avbryte, men sangen stanset så snart de fikk øye på henne.

– Guds fred, Eirill! Åsa nikket smilende mot henne.

Live sto på benken ved langbordet mens Åsa og Astrid prøvde kjolen på henne. Ansiktet hennes var lyst opp av et stort smil, som ble enda bredere da hun fikk øye på veslesøsteren.

– Eirill! utbrøt hun. – Se så nydelig kjolen min blir.

Selv Eirill måtte innrømme at søsteren var vakker i den blå kjolen. Ermene var lange og vide, og på kantene var det sydd på blå silkebånd med blomsterbroderier. Skjørtet nådde helt ned til bakken, og på sidene var kjolen splittet opp til hoftene, så den hvite linkjolen hun bar under, var synlig. Den var vid i halsen og hadde blå silkebånd som gikk på kryss og tvers over brystet hennes.

Live strakte den ene armen mot henne så hun kunne se broderiene bedre. – Det er sydd med silketråd, sa hun. – Jeg har selv brodert blomstene.

– Ja, vi kan ikke spare på noe når arvingen til Stuphedla skal gifte seg, humret Åsa.

Til toppen

Bøker i serien