Byens spor - Maj (Innbundet)

Serie: Byens spor 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Byens spor
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202588755
Kategori: Romaner
Omtale Byens spor - Maj

Byens spor - Maj av Lars Saabye Christensen er bind to i romanserien Byens spor.

Sentralt i Byens spor står Maj, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye med menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Kvinnen i Røde Kors som utgjør Fagerborgs usynlige sosiale ryggrad. Jespers kamerat Jostein som går i slakterlære og er på vei inn i arbeidslivet, et liv også Maj må tre inn i. For ting begynner å haste:

"Stine sover allerede på divanen innerst i spisestuen. Det er hennes rom, spisestuens hjørne. Snart sover Jesper også. Men Maj får ikke sove. Månen flytter seg fra vindu til vindu. Dagen gikk ikke opp likevel. Det er streker i regningen. Det er for mange tanker: Jesper, rekker han å lære seg det nye stykket før 17.mai? Og Stine, hvorfor har hun aldri noen venniner med seg hjem? Og denne Bjørn Stranger, slutter han aldri å gå fram og tilbake? Og nå har hun Margrethe å tenke på også, i tillegg til drakten på Steen & Strøm, hvitvasken og tiden, tiden som aldri strekker helt til. Det er disse tankene som holder henne våken. Og de munner ut i det som Maj aller helst ikke vil tenke på: Hun har ikke vært sammen med en mann siden Ewald. Skal hun leve resten av livet på samme vis?"

Til toppen

Andre utgaver

Byens spor - Maj
Bokmål Ebok 2018
Byens spor - Maj
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Byens spor - Maj
Bokmål Heftet 2019
Byens spor - Maj
Bokmål Lydbok MP3-CD 2019

Flere bøker av Lars Saabye Christensen:

Anmeldelser Byens spor - Maj

«Og jeg må bare få gjenta hvor imponert jeg igjen blir over Lars Saabye Christensen. Det er som om han bare sitter der og nærmest klimprer på tastaturet, før han med ett har improvisert fram nok en formfullendt roman i en serie jeg spår en like stor suksess som Halvbroren
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

«Forfatterens språk er noen ganger som poesi, andre ganger flommer det av ordrike kaskader som nærmer seg Mykle...litteraturens øverste klasse»
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
 

«Saabye Christensen skriver innfallsrikt og elegant, og alltid lettlest. Burlesk humor på grensen til farse balanseres mot melankolien som ligger i bunn. I starten kan man føle at boka flyter i overkant lett, men forfatteren fester etter hvert grepet så til de grader... Er det virkelig et år til neste bok?»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
 

«Det er en sår bok fylt med vemod over en tid som ble slitt mellom troen på en åpnere framtid og fellesskapets behov for sosial kontroll. Det er Lars Saabye Christensen på hjemmebane. Det er forfatteren på sitt beste.»
Leif Gjerstad, Bok365
 

«Lars Saabye Christensen strør om seg med finslipte litterære gullkorn, spreke ordleker og overraskende assosiasjoner i denne praktfulle romanen.»
Sindre Hovdenakk, VG

Til toppen

Bøker i serien