Chilensk nokturne av Roberto Bolaño (Ebok)
Ebok

Chilensk nokturne (Ebok)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.98 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nocturno de Chile
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788202668167
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Chilensk nokturne

Den katolske presten Sebastián Lacroix ligger for døden. Han lar tankene drive og forsøker å finne fred med seg selv og det han har opplevd i livet. Tankene dreier seg om mennesker han har møtt, om litteratur og Pinochets diktatur i Chile.

«Roberto Bolaño har laget en strålende analyse av den chilenske litteraturen og den forpestete jorda som den har oppstått i. (…) Dette er en fantastisk og vakkert skrevet bok av en forfatter som har en misunnelsesverdig kontroll på hvert takstskifte, hver tempoendring, hvert bilde. Prosaen er hele tiden spennende og utfordrende - til tider lyrisk og underforstått, noen ganger fylt med bitende vidd.»
Ben Richards, The Guardian

«Bolaños lille roman er et psykologisk portrett av medvirkning og måtene vi rasjonaliserer vår medvirkning på.»
Adam Asher, The Millions

«Chilenske forfattere har beskrevet det som en sykdom, en tilstand av nummenhet, om ikke med et smil, så samtykkende. Ingen har gjort det på en så mørk og glitrende måte som Roberto Bolaño.»
Richard Eder, New York Times

«Han hjalp til med å frigjøre latinamerikansk litteratur fra de dårlige kopiene av magisk realismes som kom i kjølvannet av den globale erobringen til García Márquezs roman Hundre års ensomhet (1967). (…) Chilensk nokturne er nok Bolaños sterkeste monolog: en chilensk prest, på dødsleie, forsøker å rettferdiggjøre sin skammelige fortid.»
Daniel Zalewski, The New Yorker

Til toppen