Dager i stillhetens historie (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 219
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203352478
Kategori: Romaner
Omtale Dager i stillhetens historie
​Et eldre ektepar har inngått en stilltiende pakt om ikke å snakke om sin fortid. Mens han lukker seg mer og mer inne i seg selv, prøver hun å bryte ut av isolasjonen og tausheten. Hvem var hushjelpen de begge ble så sterkt knyttet til i en periode, men som de brått sa opp? Merethe Lindstrøm har skrevet et stramt, fortettet familiedrama om fortielse og taushet. Det handler om kjærligheten mellom to mennesker som har tatt viktige valg de definerer hele sin tilværelse ut ifra, for så å oppdage at noe ikke lar seg overse. Fortiden dukker ikke bare opp igjen – den har vært der hele tiden.

Til toppen

Nordisk Råds litteraturpris 2012 og Kritikerprisen!  

 

Andre utgaver

Dager i stillhetens historie
Bokmål Ebok 2011
Dager i stillhetens historie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012

Flere bøker av Merethe Lindstrøm:

Anmeldelser Dager i stillhetens historie

Merethe Lindstrøm fikk Kritikerprisen for årets beste voksenbok 2012.

«Merethe Lindstrøm viser den suggererende effekten av at en forfatter stoler på sitt stoff. Resultatet er et lite mesterverk av en bok.»

Silje M. Stavrum Norevik, Dagbladet


«Med Dager i stillhetens historie må Merethe Lindstrøm ha skrevet en av høstens beste romaner. I en lavmælt, elegant og presis prosa skriver hun fram et hverdagsdrama som kryper inn under huden på leseren.»

Turid Larsen, Dagsavisen


«Lindstrøm skriver fram et språk som setning for setning vekker til live Evas minner, ofte med små og overraskende forskyvninger. Minnene blaffer opp i teksten, lik fyrstikker som tennes i mørket. Under lesingen fornemmer man at det finnes noe mer enn det man får øye på, at noe forblir skjult i teksten. Ved endt lesing sitter jeg igjen med et ønske om å lese romanen en gang til. Av den grunn vil jeg kalle Dager i stillhetens historie et lite mesterverk.»

Marius Wulfsberg, Klassekampen
 

«En av årets romaner som vil bli husket.»

 Sindre Hovdenakk, VG (terningkast fem)


«Merethe Lindstrøm er ikkje berre ein suveren, men òg klok stilist. [...] To romanar til no i den skjønnlitterære bokhausten har gjort særleg inntrykk på meg, stilistisk og tematisk. Tomas Espedals Imot naturen og Merethe Lindstrøms Dager i stillhetens historie. Så får ein tru at Lindstrøms uvanleg gode bok om ei stillteiande pakt kjem til å få like stor merksemd som Espedals sterke bok om kjærleikssorg.»

Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Til toppen