Dandy (Innbundet)

Serie: Det store århundret 2

Forfatter:

Bodil Engen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 308
Forlag: Piratforl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dandy
Oversatt av: Engen, Bodil
Serie: Det store århundret
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788281434660
Kategori: Romaner
Omtale Dandy
Dandy er andre del i romanserien om 1900-tallets Europa.

I Dandy får vi vite hva som skjedde videre med Sverre, fra den første forelskelsen i Dresden der han og den engelske ingeniørstudenten Lord Albert Manningham bestemte deg for et liv sammen. De to unge og elegante gentlemen reiser tilbake til Wiltshire i Sør-England, hvor tilværelsen ikke viser seg å bli like idyllisk og enkel som Sverre forventet. Albert har arvet tittel og ansvaret for slottet Manningham etter sin fars død. Her bor også mor, bestemor og Alberts tre søstre, som hadde håpet at Albert skulle komme hjem med en kone. Londons homoseksuelle verden er fortsatt rystet over tiltalen og fengselsdommen mot Oscar Wilde, hvis krets Albert tilhørte før han mer eller mindre ble tvunget til å reise til Dresden. Lord Albert introduserer Sverre for Londons kunstnere, bohemer og for den frigjorte Bloomsburykretsen. Der Brobyggerne kretset rundt 1900-tallets ingeniørkunst og teknikk, omhandler Dandy kunstverdenen. En verden som også var sterkt preget av en optimistisk forestilling om at 1900-tallet skulle bli fredens århundre. Dandy er andre del i romanserien om 1900-tallets Europa.

Til toppen

Andre utgaver

Dandy
Bokmål Heftet 2013
Dandy
Bokmål Ebok 2012
Dandy
Bokmål Lydbok-CD 2012
Dandy
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014

Flere bøker av Jan Guillou:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Dandy

«Konstruksjonen er glimrende, på finurlig vis lar Guillou de tre brødrenes spor krysse hverandre.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

«De to hardt prøvde elskerne tilbringer det meste av sin tid på Alberts gods Manningham, skildret som en perfekt sammensmelting av Brideshead og Downtown Abbey.»

Sindre Hovdenakk, VG

«Forfatterens kvaliteter ligger først og fremst i evnen til å underholde og informere, og med «Dandy» leverer han oss også dette. Det er guillousk historiefortelling som hans trofaste leserskare kjenner godt fra før.»

Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Til toppen

Bøker i serien