Danehæren (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 414
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788205535787
Kategori: Romaner
Omtale Danehæren
Tredje bok i Jomsviking-serien.

Året er 1007. Torstein Knarresmed sitter som herse i Vingulmork, det rike kystområdet øst i Viken. Han er blitt en av de mektigste mennene i Skandinavia, og oppveksten som trell er et fjernt minne. Hans elskede Sigrid har født to sønner, et gudehov er reist i skogbrynet ved hersegården. Livet er godt.
Men det går mot ufred. Både den ærgjerrige Eirik Jarl i Trøndelag og danekongen Svein Tjugeskjegg har lagt blikket på de engelske rikene. Landområder som en gang lå under danelov, skal gjenerobres, og den forhatte kong Ethelred skal styrtes av tronen.
Danehæren bringer leseren inn i den voldsomme og konfliktfylte tiden da de skandinaviske kongene og jarlene samlet seg i allianser for å erobre de engelske rikene. Samtidig var det en brytningstid. Kristendommen er for alvor på vei, og med den vil det norrøne samfunnet bli forandret for alltid. Torstein Knarresmed, jomsviking og herse over Vingulmork, skal snart befinne seg midt i en konflikt mellom konger og stormenn, og mellom gammel og ny tid.
Jomsviking-serien har mange bind foran seg. Dette er den tredje boken i rekken.

Til toppen

Andre utgaver

Danehæren
Bokmål Ebok 2019
Danehæren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Bjørn Andreas Bull-Hansen:

Bøker i serien