De usynlige (Ebok)

Serie: Barrøy-serien 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.07 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Barrøy-serien
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202425326
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale De usynlige

Ingrid vokser opp på Barrøy. Havet er hennes eventyr. Fisken, stormen, fattigdommen. Hun eier årstidene, fuglene og horisonten. Ingrid må lære alt det ingen lenger kan. En dag må hun lære enda mer.

Med De usynlige er Roy Jacobsen tilbake i samme miljø som er skildret i første del av Seierherrene, kystproletariatet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene fra 1913 til 1928. Som forfatteren selv sier: «Det fantes tusenvis av slike øyer på norskekysten. I dag er det ingen. De fortjener å bli sett».

De usynlige er første del av en trilogi.

Til toppen

...griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side
VG

Andre utgaver

De usynlige
Bokmål Innbundet 2013
De usynlige
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
De usynlige
Bokmål Lydbok MP3-CD 2013
De usynlige
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Roy Jacobsen:

Anmeldelser De usynlige

"Roy Jacobsens nye roman griper leseren med et slag og slipper ikke tak før på siste side."
Guri Hjeltnes, VG

"De synlige er en fortelling om utarmede nordmenn på en liten øy uti havgapet på Helgelandskysten. Boka er Roy Jacobsen på sitt aller beste...De usynlige er rett og slett en helt fantastisk roman."
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

"Med sin konsentrerte og levende dveling ved livet på øya er «De usynlige» blitt en roman som skiller seg ut fra hopen. Den har det som skal til for å bli en slager på den mer tradisjonelle siden av bokhøsten, muligens også en landeplage."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"(...) med stort utsyn og klokskap ruller Jacobsen opp et værhardt drama på karrig jord."
Terje Eidsvåg, Adresseavisen

"(...) sidene er fullspekket av lun humor, liketil personskildring og overraskende hendelser. Alt pakket inn i et fortettet, poetisk og fabulerende billedspråk som skulle få meg til å ønske at boka aldri måtte ta slutt."
Bente Milde, Brønnøysunds Avis

"Roy Jacobsen hevder seg i mesterklassen og det vil være rart om De usynlige ikke blir å finne på nominasjonslista til Nordisk Råds litteraturpris. Etter denne romanen er ikke de små menneskene lenger usynlige. Kystbefolkningen har fått et nytt monument."
Aslak Thorsen, Varden

"En utkantskildring av de sjeldne...Utstyrt med en leken og subtilt skiftende allvitende fortellerstemme, svever Jacobsen inn og ut av de ulike familiemedlemmene og gir hver især et dirrende sterkt nærvær i teksten.(...)Roy Jacobsens nye roman er ganske enkelt skjønnlitteratur av høy klasse."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Roy Jacobsen viser med denne romanen hvilken språklig finstemt forfatter han er.(...) De usynlige er blitt nok et svært synlig bevis på Roy Jacobsens solide frontplassering i norsk litteratur."
Turid Larsen, Dagsavisen

"De usynlige er rett og slett ei uvanleg fengslande og viktig bok."
Marta Norheim, NRK P2

"Ute på helgelandskysten viser Roy Jacobsen stor poesi i det enkle.(...)Mellom berg og båre, gråstein og grøne enger finn djerve øybuar utkoma, det er Markens Grøde i havgapet, med stor poesi i det enkle, som ein einsleg vêr i holmgang med driftene sine, isolert på ein holme, eller stormen som brått gjer alt strev til fånyttes. (...)Boka er kort og godt framifrå.
Odd W. Surèn, Dag og tid

"I De usynlige viser Roy Jacobsen hvorfor han er en av våre viktigste forfattere.(...) Jeg leser nå om snø som faller, og nyter hvert et ord. Dette er sjelden vare, for jeg er en leser som kan dø av den kjedsomheten som slike skildringer vekker i meg. Skildringene ligner ikke på Hamsuns, det er ikke snakk om kopiering, men hos begge aner vi det inntrykket naturen har gjort på dem, som forfattere. (...)Dette er en suveren roman. Presisjonsnivået er frydefullt, språket er poetisk. Roy Jacobsen holder koken. Han har blikket og evnene til å formidle sannheten om mennesket. Resultatet blir stor kunst."
Eskil Skjeldal, Vårt land

Til toppen

Bøker i serien