Den andre verdenskrig (Innbundet)

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter) Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 920
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Second World War
Oversatt av: Leborg, Alexander og Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788202328610
Kategori: Historie
Omtale Den andre verdenskrig
Den andre verdenskrig begynte i august 1939 i Mandsjurias ytterkant, og endte i samme område nøyaktig seks år senere med Sovjetunionens invasjon av det nordlige Kina. Krigen i Europa fremstod fullstendig adskilt fra krigen i Stillehavet og Kina, likevel hadde begivenheter på hver sin side av kloden vidstrakte konsekvenser.
Ved hjelp av det siste innen forskning og research, med klarhet og omtanke, spenner Beevor opp hele lerretet i en gripende fortelling som strekker seg fra Atlanterhavet i nord til Stillehavet i sør, fra den snøkledde norske fjellheimen til den nordafrikanske ørkenen, til den burmesiske jungelen, SS Einsatzgruppen i grenseområdene, fangene i Gulag som ble beordret til innsats i straffebataljoner, og til de ufattelige grusomhetene i den kinesisk-japanske krig.
Selv om Beevor legger til rette for en vidløftig skildring av krigens bredde, mister Den andre verdenskrig aldri synet av skjebnen til den vanlige soldat og borger, hvis liv ble knust av de titaniske kreftene utløst av det som må kunne kalles den mest grusomme krigen i verdenshistorien.

Til toppen

For alle som er interessert i denne store verdenskrigen, vil Beevor kunne fylle mang en kveldsstund i en god stol. Det er en good read.
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

Den andre verdenskrig
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Antony Beevor:

Anmeldelser Den andre verdenskrig

"For alle som er interessert i denne store verdenskrigen, vil Beevor kunne fylle mang en kveldsstund i en god stol. Det er en good read."

 Guri Hjeltnes, VG

 

"En rystende og fascinerende bok. En imponerende mengde fakta blir presentert, og selv om synsvinkelen begrenser seg til den militære delen av historien, gir vignettene og scenene et fullgodt bilde av krigens kompromissløse hensynsløshet. Dette er krigsanalyse kombinert med historier fortalt nedenfra."
Andreas Wiese , Dagbladet

Til toppen