Den avstengte øya av Sigridur Hagalin Bjørnsdottir (Ebok)
Ebok

Den avstengte øya (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.8 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eyland
ISBN/EAN: 9788202604165
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Den avstengte øya

En morgen våkner Islands befolkning til et moderne mareritt. Alle forbindelser til omverdenen er kuttet av. Internett fungerer bare innenlands. Ingen fly letter eller lander på flyplassene. Ingen skip kommer inn fra havet, og skipene som drar ut, kommer ikke tilbake. Statsministeren og presidenten er utenlands.

Journalisten Hjaltí, konsertfiolinisten María og hennes tenåringsdatter Margret forsøker alle å navigere den nye virkeligheten i Reykjavik. Men der det mangler brød, mangler det også lover. I kampen om ressurser som mat, arbeid og medisiner, balanserer det islandske samfunnet på en knivsegg. Utenfor byen, i en øde fjord, forsøker sauebonden Svangi å leve av den karrige jorda og sauene sine. Dagboken er hans eneste trøst for isolasjonen og frykten for de nye militsene som raider landsbygda. Ledet av innenriksministeren Elin, forsøker regjeringen gjør sitt beste for å beholde kontrollen, også over sine politiske motstandere. Den populistiske drømmen om en kulturelt homogen nasjon, der islendere lever i selvforsynt pakt med naturen, blir snart en uhyggelig realitet.

Den avstengte øya er en velskreven og drivende roman med politisk brodd, tuftet på en smart idé som føles mer troverdig for hver side.

Til toppen

Andre utgaver

Den avstengte øya
Bokmål Innbundet 2019
Den avstengte øya
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Den avstengte øya
Bokmål Heftet 2020