Den bleke kongen av David Foster Wallace (Ebok)
Ebok

Den bleke kongen (Ebok)

Forfatter:

Preben Jordal (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.45 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Pale King
Oversatt av: Jordal, Preben
ISBN/EAN: 9788202440626
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Den bleke kongen

Da David Foster Wallace døde i 2008 etterlot han seg et uferdig manus til et romanprosjekt - The Pale King. Dette var noe han hadde arbeidet mer eller mindre sammenhengende med siden utgivelsen av Infinite Jest i 1996.
Noen måneder etter forfatterens død i september 2008, gikk agenten hans gjennom det som fantes av etterlatte papirer. På skrivebordet fant hun en sirlig ordnet manuskriptbunke med tolv kapitler på til sammen over 250 sider. Man fant etter hvert mer materiale, og Wallaces redaktør, Michael Pietsch, begynte å sette det sammen til en mer komplett romantekst, som nå altså er utkommet.
I sitt forord til boken skriver Pietsch: ”Alle som jobbet sammen med David vet hvordan han motsatte seg det å la verden få se et arbeid som ikke var gjennomarbeidet nok til å møte hans egne, strenge standarder. Men en ufullendt roman er det vi har, og hvordan kan vi la være å se? David er dessverre ikke her for å hindre oss i å lese, eller tilgi oss for at vi vil det.”


The Pale King (Den bleke kongen) er en roman som neppe er en roman i tradisjonell forstand, men mer en løst sammensatt samling bak- og forgrunnshistorier om et knippe mennesker som jobber ved skattemyndighetenes kontor – IRS – i Illinois, en jobb som etter alt å dømme er preget av den mest sjelefortærende kjedsomhet, men som altså likevel, i Wallaces fantastiske prosa, vekkes til live som et fenomen som angår oss alle og som vi derfor kan hende bør ta oss bryet med å se nærmere på.

Da romanen ble lansert i april 2011 fikk den mye oppmerksomhet og glitrende kritikker, og er foreløpig solgt til åtte land.

Til toppen

Andre utgaver

Den bleke kongen
Bokmål Innbundet 2015
Den bleke kongen
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av David Foster Wallace: