Den blinde guden (Heftet)

Serie: Edvard Matre 2

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den blinde guden
Serie: Edvard Matre
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202434007
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Den blinde guden

Førstebetjent Edvard Matre ved Kripos har fått to drapssaker i fanget. Problemet er at han ikke etterforsker noen av dem.

Den ene fordi han ikke får lov.
Den andre fordi han ikke vil.

Et usedvanlig brutalt ran i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans team blir satt på saken. Sporene peker mot en gruppe voldelige høyreekstremister, men til Edvards store frustrasjon får han beskjed av PST om å holde fingrene av fatet.
Samtidig må han slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.

Til toppen

Suveren spenning og intelligent intrige
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Den blinde guden
Bokmål Innbundet 2013
Den blinde guden
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Elisabeth Gulbrandsen og Chris Tvedt:

Anmeldelser Den blinde guden

«Det lite annet å gjøre enn å gratulere med et flott gjennomført stykke arbeid (...) Suveren spenning og intelligent intrige»
Sindre Hovdenakk, VG

«Kampen om å innta pallen i norsk kriminallitteratur tilspisser seg. Stadig flere melder seg på i den konkurransen, og Tvedt/Gulbrandsen er absolutt blant dem. De innfrir og vel så det, med Den blinde guden
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandposten

«Den blinde guden er Chris Tvedts andre bok om Kriposførstebetjent Edvard Matre. Den første var god, og denne er ikke noe dårligere.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Det er en historie som etter hvert tar seg voldsomt opp. Gjennom 92 kjappe kapitler drives spenningen fremover på mange plan samtidig. Godt turnert, fiffig funnet på og definitivt ingen happy end. Spørsmålet er bare når dette blir TV-serie.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

«Thrillerpreget krim med mange spenningstråder som nøstes elegant inn.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Chris Tvedt og Elisabeth Guldbrandsen skriver til tider filmatisk godt, den hjerteskjærende åpningsscenen og påfølgende videoskildringen av ranet treffer leseren i magen.»
Ann Kristin Ødegård , Bergensavisen

«Selv om åpningskapitlet i «Den blinde gudinnen» ikke bare er i norsk toppklasse, men ville utmerket seg i en eventuell Champions League innenfor krimsjangeren, er det ikke der man bør begynne.(...)Selv om dette ikke er noen whodunnit - vi vet ganske raskt hvem de skyldige er - klarer forfatterparet likevel å holde spenningen til nesten siste side. Mangelen på krimgåte blir kompensert av sterke thriller-element. Noen av sidehistoriene blir riktignok for svake for dem som ikke har lest første bok i serien, men hovedlinjene er sterke, og godt fortalt.»
Sven Egil Omdal , Stavanger Aftenblad

«Den blinde guden er en spennende og etter hva jeg kan bedømme, realistisk fortelling fra den røffeste delen av norsk forbryterverden, med ran, grov vold, kynisme og utro tjenere.»
Per Ivar Henriksbø , Gudbrandsdølen Dagningen

«Den blinde guden er en av de mer troverdige fortellingene som er presentert i krimhøsten så langt. Det gjør den ikke mindre spennende enn jakten på alle de andres seriemordere, snarere tvert imot.»
Geir Rakvaag, Dagsavisen

Til toppen

Bøker i serien