Den forbudte elven (Heftet)

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 299
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The fishermen
Oversatt av: Formo, Tone
ISBN/EAN: 9788281694453
Kategori: Romaner
Omtale Den forbudte elven

En sensasjonell debut og en nydelig afrikansk roman om oppvekst, overtro og de ubønnhørlige konsekvensene av brutt tillit og forspilte muligheter.

Nigeria i 1990-årene. Fire brødre i den lille byen Akure benytter farens fravær til å dra på fisketur i en elv som de har fått streng beskjed om å holde seg unna. På vei hjem med fangsten støter de en dag på Abulu, en galning som er beryktet for sine spådomskunster. De terger ham på gutters vis, like vågale som de er skremte, men han kommer mot dem som en gammeltestamentlig profet og forkynner at den eldste, Ikenna, vil bli drept av en av sine brødre, en fisker.

Denne spådommen skal forfølge guttene og gradvis tære på de skjøre familiebåndene. Moren blir innlagt på sykehus, og faren - familieoverhodet som har båret på ambisiøse drømmer om at guttene skulle bli leger, advokater, ingeniører og flyvere - bryter sammen i erkjennelse av at han ikke kan beskytte dem. Og hvis den gale spåmannen har rett, hvilken av brødrene vil da bli Ikennas morder? Det hjelper lite at de til stadighet forsikrer ham: «Ingen av oss vil drepe deg - vi er ikke engang ordentlige fiskere.»

Den forbudte elven ble nominert til Booker-prisen og har vunnet flere internasjonale priser. Boken er utgitt eller under utgivelse på 24 språk.

Til toppen

Debutroman til å miste pusten av ... trolig årets beste roman.
Anette Os, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Den forbudte elven
Bokmål Innbundet 2017
Den forbudte elven
Bokmål Ebok 2017
Den forbudte elven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Chigozie Obioma: