Den som graver en grav (Heftet)

Serie: Skjærgårdsliv 25

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skjærgårdsliv
Serienummer: 25
ISBN/EAN: 9788202514525
Kategori: Romanserier
Omtale Den som graver en grav

Drøbak Strandhotell er igjen blitt flammenes rov, og denne gangen er skadene av katastrofal art. Sist var det Kremmergården, og nå altså hotellet. Tanken på at en hensynsløs brannstifter går løs, skaper frykt blant byens borgere. Hvor vil han slå til neste gang?
 I Stockholm begynner nettet å snøre seg sammen rundt Lilly og Samuel.

Samuel kom inn i værelset. Øynene hans var vidt oppsperret, og Lilly forsto at det var henne han søkte. Heldigvis så han sin mor før han rakk å si noe som kunne avsløre dem.
 – Jeg antar at du har hørt den fryktelige nyheten? sa svigermoren og så på sin sønn.
 – Ja, det er stor oppstandelse der ute nå. Lensmannen er på vei.
 Lilly og Samuel vekslet blikk. Lilly kjente hvordan angsten grep som en klo om hjertet hennes. Så var hun funnet. Hva nå? Det ville raskt kunne konstateres at hun var drept, og etter hvert ville de finne ut at hun var den siste som hadde sett henne.

Til toppen

Andre utgaver

Den som graver en grav
Bokmål Ebok 2016
Den som graver en grav
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Jeanette Semb:

Utdrag

Lilly så ned på den livløse kvinnen på gulvet, og hun kjente angsten krype oppover langs ryggraden. Marianne var død, drept av en ildrake fra hennes hånd, og der utenfor stuevinduene lekte datteren hennes Åsa sammen med Vera. Hvordan i himmelens navn skulle hun komme seg ut av denne knipen?
 Lilly kjente en dyp fortvilelse som nesten var lammende, men hun visste at hun måtte ta seg sammen. Hun kunne ikke tillate seg selv å miste hodet. Hun måtte beholde roen og handle raskt. Hun så for seg politiet komme trampende nedover den vesle bakken til Kummelnes, mannsterke, for å hente henne, mordersken, og dytte henne ned i et sort fangehull. Tanken gjorde henne skrekkslagen. Hun ville aldri mer få se igjen Vera og Samuel. Det måtte ikke skje!
 Hennes neste innskytelse var å hente Samuel. Han ville vite råd. Men så skjøv hun den tanken vekk, for tenk om han ikke reagerte som hun håpet? Hva om han ble så sjokkert over det hun hadde gjort at han vendte seg mot henne? Hun fikk nesten panikk når hun tenkte på det.
 Lilly så seg rundt i den store stuen. Hvor kunne hun gjemme liket av Marianne til kvelden kom? Hun måtte vente til det ble mørkt før hun forsøkte å kvitte seg med det. Og hun måtte være sikker på at alle i huset hadde gått til ro, slik at hun kunne handle uforstyrret.
 Blikket hennes falt på døren på den ene langsiden av rommet. Den førte til et lite kott, der tjenestepikene oppbevarte rengjøringsutstyret sitt. Hvis hun stuet Marianne inn i kottet og fikk låst igjen døren og tatt med seg nøkkelen, var det ikke noen fare for at andre skulle komme og se henne. Da kunne hun komme tilbake litt senere og forsøke å kvitte seg med liket. Hun kom frem til at det måtte være den beste løsningen.

Til toppen

Bøker i serien