Sverre Sætre er Norges fremste konditor og kakemons, mangeårig medlem av kokkelandslaget og eier av Sverre Sætre Konditori på Frogner i Oslo. I Den store norske kakeboka lærer han oss hvordan vi skal lage alle klassikerne i kaketradisjonen, fra suksesskake og sachertorte til bløtkake og blåbærpai. I tillegg gir Sætre også sine beste tips og råd for pynt og fyll, glasur og dekorasjoner - alt sånt som får svigermor til å dåne av misunnelse over kakebordet. Hva i all verden skal du bake til den store familiefesten? Hvordan lager man egentlig Kvæfjord-kake, slik som bestemor pleide å diske opp med? Hva er tarte tatin? Og hvilken brownie-oppskrift er den aller, aller beste i verden? Nå trenger du ikke å lure lenger. I Den store norske kakeboka har Sverre Sætre samlet oppskriftene du trenger for å bli en mester innen den kjøkkengrenen alle egentlig innerst inne er aller mest glad i (hvis de bare tør innrømme det): kakebaking.
"Enten du skal lage bløtkake, sjokoladedyr, eller ostekake er oppskriftene begripelige, og du får all mulig hjelp underveis i form av lettleste oppskrifterog bilder som tydelig forklarer hva du skal gjøre."
Per A. Borglund, Hytte magasinet
"Dette er boka til alle som ikke kan bake, som gjerne vil lære seg å bake, amatørene og de som tror de er eksperter i faget."
Torgeir Grubstad, Avisa Nordland
"Hver oppskrift er en fristelse!"
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad
"Sætre tar kaka. (...) For å si det sånn, jeg får mange som blir liggende på kontoret. Denne tok jeg med hjem."
Yngve Ekern, Aftenposten
"en store kakeboka er et veritabelt skattkammer av innbydende kakeoppskrifter, med fabelaktige bilder og innbydende oppskrifter som risikerer å gjøre selv den mest forsiktige av oss til en kakemons. (...) Den har stor nytteverdi og er krydret med mange baketips samtidig som den har et hendig og kjøkkenvennlig format.
Juryens begrunnelse av vinneren av årets norske kokebok 2010"