Den største frykt (Heftet)

Serie: Gullburet 12

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den største frykt
Serie: Gullburet
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202777890
Kategori: Romanserier
Omtale Den største frykt

Marika og Lovise går som på nåler rundt i væreiergården etter hendelsen med herr Thams, for dersom sannheten om det som skjedde, kommer for en dag, kan konsekvensene bli katastrofale.
I Søndre kommer lensmannen på visitt, og Oldines verden faller i grus.


«Kan jeg tillate meg å spørre om det er en særskilt grunn til dette uventede besøket?», sa Julian.

Oldine holdt pusten og la hånden over magen. Ingen tok notis av henne, de to mannfolkene så bare på hverandre. Som om de målte styrke, slo det henne.

Lensmannen rensket halsen bak en knyttet hånd før han snakket. «Det har florert en del rykta.»

Til toppen

Andre utgaver

Den største frykt
Bokmål Ebok 2023
Den største frykt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

Oldine hadde oppfattet Ruths ord som om hun snakket gjennom tykk tåke, langt bortefra.

«Lensmann’ e her,» hadde hun sagt, helt uten forståelse for eller tanke om hva akkurat de ordene kom til å bety. Hvilke følger det hadde at han kom hit. Når folk fikk lensmann eller prest på døren, var det ofte med et fryktelig budskap. Blant de kondisjonerte, slik Julian og hun var, kunne det også være en høflighetsvisitt, eller fordi de var invitert. Men Oldine visste nøyaktig hvilket ærend lensmannen var ute i denne gangen. Ryktene om Julians tilbøyeligheter hadde nådd ham, hemmeligheten var ute, og straffen ventet.

De kunne forsøke å lyve seg ut av det, protestere og ty til sinne. De kunne rase, rope og skrike, kanskje endog prøve å bestikke lensmannen. Men alt ville være fånyttes. Når han sto på døren deres, var alt håp ute. Da var lensmannen sikker i sin sak. Bare ansiktsuttrykkene deres, stemmen – alt ville røpe dem. Og uansett utfall ville deres gode navn og rykte være knust til støv. Totalt uopprettelig.

«Takk, Ruth, du kan sette over kaffen og ta lille Ragnhild med deg, er du snill.»

Det var hennes egen stemme, forsto hun. Som om en annen tok over. En Oldine som fantes langt der inne i brystet hennes. Den modige delen av henne, som hadde reddet henne flere ganger tidligere.

Til toppen

Bøker i serien