Den ukjente terrorist (Innbundet)

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 299
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Unknown Terrorist
Oversatt av: Johansen, Knut
ISBN/EAN: 9788202277048
Kategori: Romaner
Omtale Den ukjente terrorist

Gina Davies er en tjueseks år gammel stripper fra Sydney. Hun har sine feil, hun er rasistisk og besatt av å skaffe seg penger, men hun vet tross alt at hun spiller en rolle i en bedragersk verden. Stripperne later som om de blir opphisset, mennene later som om kvinnene ikke bare spiller en rolle. Det er mest behagelig slik, alle aksepterer bløffen.

Samme natt som det blir funnet tre udetonerte bomber på en lokal idrettsstadion, blir Gina med en ukjent mann hjem. Da hun våkner neste dag er hun hovedmistenkt i politiets etterforskning av et feilslått terrorangrep. I løpet av noen korte dager opplever Gina hvordan media stadig mer hysterisk driver klappjakt på henne. Alt som var sant i livet hennes blir vridd til noe usant. De små, velkjente selvbedragene antar plutselig nye dimensjoner i en verden der alt Gina sier og gjør får en helt ny betydning.

Richard Flanagan har skrevet en alvorlig og svært spennende roman om hvordan våre rettigheter som individer og samfunnsmedlemmer blir satt under press av frykten for terror.

Til toppen

Flere bøker av Richard Flanagan: