Den utvalgte (Heftet)

Serie: Ingebjørg Olavsdatter 9

Forfatter:

Bli abonnent

Frid Ingulstads fengslende drama fra middelalderen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Ingebjørg Olavsdatter
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788202540609
Kategori: Romanserier
Omtale Den utvalgte

Hun er sett ut til å tjene sin mann – men også et høyere formål.

Belgen gård står pyntet til bryllup, men brudgommen har forsvunnet, i sinne. Ingebjørg elsker Ture, men innser at han lider av skinnsyke. Hun må trå varsomt, skal hun holde på hans kjærlighet. Samtidig er hun redd for å miste sine to fortrolige: Bergtor og ridder Darre.
En dag møter Ingebjørg en ung jomfru som gir inntrykk av å kjenne Ture litt for godt …

Til toppen

Andre utgaver

Den utvalgte
Bokmål Ebok 2010
Den utvalgte
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

De var kommet frem til den smale ridestien og måtte ri én og én. De luntet etter hverandre resten av veien, tause og tankefulle.
Da de red inn på gårdsplassen, kom Gisela hastende ut til dem, de hissige bevegelsene røpet sinne. – Hva er det dere har funnet på? Tures far er rasende,
moren har stengt seg inne på soveloftet, og søstrene jamrer og bærer seg. De snakker om en farsott, og at du, Ingebjørg, har gått inn til den syke og dermed
utsatt oss alle for fare. Det kan til og med være en ny pest, sier de.
Bergtor lot seg gli ned av hesteryggen og begynte å leie hesten bort til stallen. – Det er ingen farsott, Gisela. Det var bare et lite barn som var bitt av
huggorm.
– Hvordan kan du vite det? Jeg er sikker på at Ture mener noe annet. Hvor er han forresten? la hun til og snudde seg mot stretet.
Ingebjørg stirret forbauset på henne. – Er han ikke her?
Gisela vendte seg brått mot henne. – Her, nei. Han kom hjem med sin mor, og da de andre kom tilbake uten dere, hev han seg opp på hesteryggen og dro av gårde. Hun sendte Ingebjørg et forarget blikk.
– Han misliker sterkt at du og Bergtor rir to-ene. Det er da også besynderlig at en brud foretrekker sin tidligere trolovede fremfor brudgommen. Særlig når troloveden er hugtatt i henne fremdeles.
Ingebjørg overhørte det siste. – Mener du at han red etter oss opp til Eikaberg?
– Ja, selvfølgelig gjorde han det. Han er da en mann av ære.
– Men vi har ikke sett noe til ham.
Gisela ble usikker med ett. Så smalnet øynene og hun skulte mistenksomt på henne. – Han skulle vel ikke ha sett noe som opprørte ham, Ingebjørg? Noe
som fikk ham til å ri derfra i sinne?
Ingebjørg orket ikke å svare henne, hun snudde seg brått og løp bort til stallen. – Bergtor, ropte hun inn av døren. – Ture er forsvunnet!

Til toppen

Bøker i serien