Dette er ikke oss (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 190
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205548411
Alder: 12 - 16
Omtale Dette er ikke oss
Trippel prisvinner i billigbokutgave.

Det er snart et år siden mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og ser knapt på henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet å snakke til henne. Så begynner Yousef i klassen. Han lærer henne å ta bilder og å se verden på en helt ny måte. Også han har mer ansvar enn en ungdom skal ha, og Sanna finner endelig noen som forstår henne. Men kan hun stole på ham eller er han bare som alle andre?
En fin, sår og (dessverre) realistisk roman om ungdom som må ta vare på seg selv når foreldrene ikke makter å være foreldre.
Dette er Neda Alaeis debutbok. Førsteutgaven er trykket i flere opplag, og romanen er allerede under oversettelse til tre språk. Boka er godt mottatt av anmelder og forfatteren har vunnet Kulturdepartementets debutantpris, Bokbloggerprisen og Uprisen for Dette er ikke oss!

Fra KUD-juryens begrunnelse: «En sikker og velskrevet debut»
Fra Upris-juryens begrunnelse: «En følelsesbombe av kjærlighet, sorg og redsel»
«God kandidat til å vinne flere norske bokpriser ... utmerker seg både språklig og med god miljøskildring.» Morten Olsen Haugen, Aftenposten
«Jeg glemte nesten å puste mens jeg leste. Den er så sterk, tøff og ekte!» readygoread /Malin Adriaensen

Til toppen

Andre utgaver

Dette er ikke oss
Bokmål Ebok 2019
Dette er ikke oss
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020