Dette livet eller det neste av Demian Vitanza (Lydbok-CD)

Dette livet eller det neste (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Duc, Mai-The
Spilletid: 9:21
Forlag: Lydbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242173294
Omtale Dette livet eller det neste
En høyaktuell og sjelden bekjennelseshistorie: Norsk pakistanske Tariq forteller om sin egen oppvekst, radikalisering og tiden som fremmedkriger i Syria.

For ett år siden holdt Demian Vitanza skrivekurs i et norsk høysikkerhetsfengsel. Der møtte han Tariq, en ung norskpakistaner som soner åtte år for deltagelse i en terrororganisasjon. Tariq ytret et ønske om å fortelle sin historie. I mer enn ni måneder har Vitanza besøkt fengselet ukentlig og snakket med Tariq i tilsammen over hundre timer.

Dette er Tariqs bok. Det er hans historie. Han forteller om å vokse opp i Østfold som norskpakistaner, om å bli sendt til en streng, pakistansk kadettskole, om å falle utenfor i Norge, om å feste, teste ut dop og gli inn i kriminalitet. Han forteller om endringene som skjedde da han ble religiøs, og hva som gjorde at han og vennene hans valgte å dra for å kjempe mot Assas i Syria.

Tariqs fortelling er et personlig dokument, en bekjennelseshistorie fortalt muntlig og uten omsvøp. Tariq drives av et behov for selv å forstå, og ikke minst forsone seg med sine venners brå død i Syria. Det er imidlertid umulig og for risikabelt å fortelle historien akkurat slik den var. Og Tariq diskuterer stadig hvordan han skal få fortalt historien så sant som mulig, uten å skade noen.

Til toppen

Andre utgaver

Dette livet eller det neste
Bokmål Ebok 2017
Dette livet eller det neste
Bokmål Heftet 2018
Dette livet eller det neste
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017