Dødeboka (Innbundet)

livet med døden

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 214
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243012431
Kategori: Historie
Omtale Dødeboka
Døden er universell. Den skal møte oss alle. Men døden er også et praktisk problem. Hva gjør vi med de døde kroppene?

I dag kan vi fråtse i detaljer om død i tv-serier og aviser, men hva vet vi om det som skjer etter at likbilen henter den avdøde? Ekteparet Viestad bor på Nordre Gravlund i Oslo og er daglige tilskuere til rutinene der. Deres fasinasjon og undring har resultert i denne boka, der de har gravd dypere enn seks fot for å granske vårt forhold til de døde.

Ofte slår vi ned blikket i møte med døden. Men hva hvis vi studerer den, med nysgjerrighet og empati? Hvordan er det å leve i samme hus med sine døde slektninger, slik torajaene på Sulawesi gjør? Hva er fordelene og ulempene ved å la sine døde bli spist av rovfugl? Hvorfor fikk Osebergdronningen med seg 15 hester og et skip i graven? Og hva i all verden er bakgrunnen for at hundretusenvis av nordmenn ble gravlagt pakket inn i plast?

Med utgangspunkt i hverdagen hjemme på gravlunden tar forfatterne oss med på en reise i Norge, verden og fortiden. Dødeboka passer for alle som vet at deres tur også kommer, men som ønsker seg en god bok på veien.

Til toppen

Andre utgaver

Dødeboka
Bokmål Heftet 2022
Dødeboka
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Andreas Viestad og Vibeke Maria Viestad: