Drabant volum 1 (Innbundet)

Serie: Drabant 

Forfatter:

og

Mikael Noguchi (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 80
Illustratør: Noguchi, Mikael
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202367107
Kategori: Pekebøker
Alder: 12 - 19
Omtale Drabant volum 1

Året er 1994. Oslo kommune ruster opp kampen mot graffitimiljøet. Det trues med store bøter og fengsel. For 16 år gamle Fredrik er taggingen, under navnet «Deks», det eneste lyspunktet mellom alle timene han kaster bort på skolen, senteret eller hjemme i blokkleiligheten.
Da Fredrik blir kjent med den eldre maleren «Senc», alias Victor, begynner plutselig store ting å skje. Victor drømmer om å gjøre en «piece» som vil bli beundret for all ettertid, og snart vikles Fredrik inn i et trekantdrama der spraybokser, dop og Victors kjæreste, Camilla, er ingrediensene.

Drabant er en steinhard tegneserie om å vokse opp i Oslos utkant. Og om å kjempe for å være synlig i en usynlig drabantby.

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Holen og Mikael Noguchi:

Anmeldelser Drabant volum 1

"Journalist, tegneserieekspert og forfatter Øyvind Holen samarbeider i «Drabant» for tredje gang med Mikael Noguchi, som er illustratør og grafisk designer for dataspill. De to første bøkene dreide seg også om hip hop-kultur, men dette er den første tegneserien deres. Tross nybegynnerstatusen er det lite amatørmessighet over dette prosjektet. Det er tydelig at de begge har inngående kjennskap til kulturen de skisserer. [...] 

Noguchis tegnestil passer perfekt til hip hop-estetikken de to tematiserer, og han skiller seg ut i den norske serieskaperfloraen. De ekspresjonistiske ansiktsuttrykkene og følelsesutbruddene har noe manga-inspirert over seg, samtidig dukker klassiske amerikanske superheltserier og Jamie Hewletts Gorillaz-band opp i tankene. Et annet pluss er at alle sidene er smakfullt fargelagt av Joachim Barrum. Når Fredrik tar ecstasy, endres også fargene og tegningene, slik skapes et forfriskende brudd med jordfargene som dominerer resten av boka."
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

"Forfatter og journalist Øyvind Holen har førstehånds kjennskap til hiphopkulturen. Mikael Noguchi lager fabelaktige tegninger og har feeling for graffitikunst."

Ann Kristin Ødegård , Bergensavisen

"meget leseverdig"

Til toppen

Bøker i serien