Drømmen om et tre av Maja Lunde (Nedlastbar lydbok)

Drømmen om et tre (Nedlastbar lydbok)

Serie: Klimakvartetten 4

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Ryg, Anne og Blåsternes, Johannes
Spilletid: 12:34
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Drømmen om et tre
Serie: Klimakvartetten
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788203394386
Kategori: Lydbok
Omtale Drømmen om et tre
Longyearbyen 2110: Dypt inne i fjellet, langt mot nord, ligger et hvelv fylt av frø fra all verdens hjørner. Tommy vokser opp i Svalbards brutale landskap, med to brødre han vil gjøre alt for og en farmor som er hvelvets frøvokter. Å overleve like sør for Nordpolen krever mye, men det lille samfunnet har funnet sin form, de har for mange år siden kuttet kontakten med andre land, og lever i pakt med naturen.

Så rammes Longyearbyen av en katastrofe. Tommy, brødrene og farmoren er blant de få etterlatte. Seks ensomme mennesker i et øde landskap, i besittelse av en skatt verden trodde var forsvunnet for alltid.

Samtidig, langt borte, lever Tao på minnene over sønnen Wei-Wen, som hun mistet for tolv år siden. Hver dag er lik, hun er nummen og trist. Og hun sulter, som resten av folket, i en skrinn og utarmet natur, hvor mange arter har forsvunnet. Men alt endrer seg den dagen Tao blir bedt om å lede en ekspedisjon mot nord. Målet er Svalbard og frøene.

Med Drømmen om et tre avslutter Maja Lunde et av de store romanverkene i nyere norsk litteratur. Lunde skriver om foreldre og barn, om bånd mellom mennesker og ikke minst kjærligheten vi har til naturen. Fortid, nåtid og fremtid veves sammen, og fortellingene stiller spørsmål som vår samtid strever med å besvare: Hvordan ble mennesket den arten som endret alt? Fortjener vi å være herre over naturen? Og er vi selv en truet art?

«Imponerende klima-finale! Romanen er gjennomarbeidet og velskrevet. Det er en arbeidsmessig og litterær bragd å fullføre kvartetten med en slik finale.» Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 6)

SVENSKE ANMELDELSER

«Maja Lunde avslutter sin romankvartett med en fenomenal framtidsdokumentar.» Jonas Thente, Dagens Nyheter (Sverige)

«Et mørkt mesterverk.» Ann-Sofi Ljung Svensson, Sydsvenskan (Sverige)

«Drømmen om et tre er en suggestiv avslutning på en kvartett romaner som er skrevet for å gjøre oss oppmerksomme; ikke på naturen uten snarere på vår menneskelige natur.» Kristianstadsbladet (Sverige)

«Noe av det viktigste som fins å lese i dag ... Drømmen om et tre fullbyrder slik sett et av samtidens viktigste verk - en tetralogi som utfeller en helt egen biosfære i den nordiske litteraturen.» Rasmus Landström, Aftonbladet (Sverige)

«En framtidsdystopi som er både skremmende og dypt rørende.» Jönköpings-Posten (Sverige)

«Maja Lunde gestaltar ödesfrågorna och antyder svar med sin klimatsaga, ett mäktigt vardagsnära epos.» Arbetarbladet (Sverige)

«Drömmen om ett träd är en lika ödslig som varm, lika gastkramande som trösterik, bok och en mycket värdig avslutning på Lundes romanprojekt.» Tidningen Vi (Sverige)

Til toppen

Andre utgaver

Drømmen om et tre
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Maja Lunde:

Bøker i serien