Drømmen som brast (Heftet)

Serie: Skumringstid 8

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent i dag – det lønner seg!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skumringstid
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202574505
Kategori: Romanserier
Omtale Drømmen som brast

Da Rakel trenger kreftene sine som mest, svikter de. I ren desperasjon forsøker hun å bli kvitt dem en gang for alle.

– Ta dem vekk! ropte hun fortvilet. – Jeg vil ikke ha dem mer!
Hun hevet håndflatene mot taket og åpnet seg for dette merkelige som fikk hele henne til å prikke av varme. Denne gangen konsentrerte hun seg om å sende kraften ut i intet.
Hun kunne kjenne hvordan varmen skjøt ut av håndflatene. Det var en følelse ulik alt hun hadde opplevd før, som om noe ble revet løs fra henne. Så ble hun fylt av en veldig tomhet.

Til toppen

Andre utgaver

Drømmen som brast
Bokmål Ebok 2018
Drømmen som brast
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Elisabeth Hammer:

Utdrag

De gikk tilbake til gjestene med desserten. Jenny følte frøken Jakobines blikk på seg helt fra hun kom inn i rommet og gjorde sitt beste for ikke å ergre henne på noe vis. Det viste seg ikke å være nok.
– Jenny, utbrøt hun plutselig. – Det er for lite rom i puddingen.
– Jeg beklager, svarte hun. – Det skal ikke skje igjen.
– Jeg synes det er passe, sa herr Bakke og ga Jenny et forsiktig smil.
– Men kjære deg, sa frøken Jakobine. – Du skjemmer bort tjenestepiken! Hun fortjener å bli irettesatt når hun gjør feil. Slike som henne lærer aldri med mindre de får klare tilbakemeldinger når arbeidet er for dårlig utført. Er du ikke enig, mor? 
Fru Slåtten nikket ivrig, men før hun rakk å gi datteren støtte, kremtet fru Bakke.
– Jeg tror ikke det er pikens skyld. Oppskriften på Alexandra-puddingen kommer fra vår familie, og den pleier alltid å smake slik. Jeg synes den er svært god.
– Det er Lina, mors kokke, som har tilpasset oppskriften til min families gane. Vi foretrekker mer av vaniljesmaken og mindre rom, sa herr Bakke. – Jeg beklager om den ikke falt i smak, men det er altså ikke Jennys feil.
Frøken Jakobine ble stram i ansiktet og tok en stor slurk av vinglasset.
– Jeg beklager, fru Bakke, sa fru Slåtten. – Min datter mente ikke å fornærme Dem, hun er bare vant til en annen smak hjemmefra.
Jenny møtte herr Bakkes blikk. Han smilte til henne og nikket mot døren. Hun var fri til å gå og var rask til å komme seg vekk før frøken Jakobine fant noe annet å klage på.
Resten av middagen holdt Jenny seg på kjøkkenet. Edna meldte seg frivillig til å rydde av bordet da desserten var spist, og det var Edna som serverte gjestene kaffe og likør til herrenes sigar etter maten. Imens gikk Jenny i gang med oppvasken. Hun var ennå ikke ferdig da hun så en vogn stanse utenfor gjerdet. Kort etter forlot både herr Bakkes foreldre og frøken Jakobines villaen. Men de to søstrene var ikke å se. De måtte ha bestemt seg for å bli litt lenger. 
Det gikk i døren, og inn kom frøken Jakobine. Hun svaiet lett og stirret hatefullt på Jenny.
– Du, din førkje! sa hun og grep etter en kniv som lå på benken. Jenny ble tørr i munnen og rygget opp mot oppvaskkummen.
– Du er vel fornøyd nå, tenker jeg? fortsatte frøken Jakobine syrlig og tok et par sjanglende skritt mot Jenny. – Når du fikk min kommende svigermor til å sette meg på plass foran alle sammen! 
– Jeg er lei for det, hvisket Jenny mens frøken Jakobine hevet kniven.
– Ja, det er du nok, sa frøken Jakobine kjølig. – Men ikke så lei deg som du kommer til å bli!
Og dermed kastet hun seg mot Jenny. Det blinket i stålet fra kniven da den kom skjærende gjennom luften.

Til toppen

Bøker i serien