Drømmenes land (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 355
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788210050763
Kategori: Krim og spenning
Omtale Drømmenes land
Riverton-vinneren nå i pocket! Foruten den høythengende krimprisen er filmopsjonen for hele trilogien solgt og rettigheter er allerede solgt til flere land. Denne utgaven inneholder et eksklusivt utdrag fra bok nummer to, De døde, som lanseres i september Drømmenes land er første bok i Minnesota-trilogien. Beretningen begynner med at den norskættede politimannen Lance Hansen finner en norsk kanopadler brutalt slått i hjel ved bredden av Lake Superior. FBI overtar drapsetterforskningen, men den historieinteresserte Lance innleder sine egen undersøkelser. Snart kommer han på sporet av et annet mord, begått på samme sted, hundre år tidligere. Etter hvert skjønner Lance at det er en forbindelse mellom de to mordene, og at hans egen familie er involvert i begge.Men han kan ikke fortelle det han vet, for da vil hele hans verden rase sammen.Med stor eventyrlyst spinner Vidar Sundstøl en vev av fortellinger fra området rundt Lake Superior - om kanopadlende franske pelshandlere, om ojibwayindianere, om medisinmannen Swamper Caribous spøkelse, og , ikke minst, om vår tids etterkommere av de skandinaviske pionerene.

Til toppen

Andre utgaver

Drømmenes land
Bokmål Ebok 2011
Drømmenes land
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009

Flere bøker av Vidar Sundstøl:

Anmeldelser Drømmenes land
"Vidar Sundstøl har skrevet tre romaner tidligere, men med «Drømmenes land» har han levert det som bør bli hans store gjennombrudd som forfatter. (...) «Drømmenes land» er den første boka i det som på omslaget omtales om Minnesota-trilogien. Hvis resten av serien blir liggende på samme nivå som denne, kan dette bli tre storslåtte romaner fra det norske Amerika. Og selv om «Drømmenes land» nok mest hører hjemme i krimsjangeren, så hever den seg egentlig over alle slike enkle klassifiseringer - dette er en glitrende roman, uansett sjanger."
Kurt Hanssen, Dagbladet

"Vidar Sundstøl har svært gode personkarakteristikker, og beskrivelsen av naturen er så tydelig at skog, vann og himmel materialiserer seg, rent fysisk, opp fra boksidene. Når han i tillegg revitaliserer den skandinaviske utvandrerhistorien, er det rett og slett imponerende. "Drømmenes land" er i følge forfatteren første bind i en trilogi. Jeg vil garantert lese fortsettelsen."
Anne Cathrine Straume, NRK 

"Jeg leser den første siden og tenker "yess!", så leser jeg et par til, men må bare legge boken fra meg et øyeblikk, for å sette på tevann og fyre opp i ovnen. Med tekoppen i hånden kan jeg krølle meg opp i sofaen og fortsette lesingen, for dette er en nytelsesbok. En bok som er god underholdning, samtidig som den har høy litterær kvalitet. (...) Bokens univers er rett og slett et univers jeg ønsker å tilbringe mer tid i, og bokens karakterer ønsker jeg å bli bedre kjent med. Drømmenes land er første roman i det som skal bli Minnesota-trilogien, og jeg ser fram til å krølle meg opp i sofaen og nyte neste roman." 
Irene Gressli Haugen, Fædrelandsvennen 

"Første bind i Sundstøls kriminaltrilogi fra Minnesota er mørk, mektig og urovekkende god! (...) Sundstøls mørke og velskrevne roman lanseres som første bok i "Minnesota-trilogien". Det kan høres ambisiøst ut for en kriminalroman, men "Drømmenes land" er så velkomponert, så rik på historie og med så interessante og sammensatte karakterer, at jeg tror på prosjektet. Når i tillegg naturskildringene og beskrivelsene av et Amerika utenfor byene er på høyde med Annie Proulx' fortellinger fra Wyoming, er det grunn til å juble over en trilogi signert Vidar Sundstøl."
Anne Schäeffer, Bergens Tidende

"Drømmenes land er en slags psykologisk thriller, lagt til USAs «norske» del i Minnesota, og Sundstøls frapperende evne til persontegninger kommer igjen til sin rett. Han foretar også noen historiske sveip over området, og de er flytende og ryddig ført i pennen. Forfatteren har bodd i området, og det bærer boken preg av, ikke minst ved de flotte landskapsmaleriene. (...) Første bok i trilogien tegner meget bra for det videre verk."
Terje Stemland, Aftenposten

"I det hele tatt rommer denne første romanen en rekke spennende anslag, som kan utvikles i flere ulike retninger. Det er bare å håpe at neste bind kommer kjapt."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad 

"Velskrevet og innsiktsfullt fra det skandinaviske Minnesota. (...) For dette er godt beskrevet, hver gang Lance avdekker nye fakta om mordet, så kommer han både nærmere og lengre fra en forklaring på hvem han selv er."
Ola Uvaas, Klassekampen 

"Vidar Sundstøl er sannsynligvis ukjent for de fleste, men har med Drømmenes land begått en kriminalroman som vil forsvare en plass blant årets beste norske utgivelser, uansett sjanger."
Jan Harbu, Vi Menn 

"En flott bok der spenningen ikke ligger i å finne ut hvem morderen er, men om Lances lokalsamfunn tåler et tap av sine tabuforestillinger og møte sannheten."
Berit Kobro, VG (terningkast fem) 

"Med «Drømmenes land» leverer Vidar Sundstøl en krimbok som selv krimhatere kan lese. (...) «Drømmenes land» har klart å favne suvenirer av vikingskip, indianere, slektsforskning, homofile, svenskevitser, mord og drømmeløse netter i en roman som får meg til å glede meg til fortsettelsen av trilogien. Jeg trengte riktignok litt tid før jeg kom ordentlig inn i «Drømmenes land», men de sidene det tok, var verdt det."
Norunn Ottersen Seip, Dagsavisen 

"Vinneren av Rivertonprisen gir oss interessant lokalhistorie fra "det norske" USA. (...) Jeg tror det delvis er den avslappede tonen som gjør Drømmenes land noe mer enn en tradisjonell krim. Persontegningene er troverdige og miljøet levende."
Gabriel Michael Vosgraff Moro

"Et forfriskende og intenst drama, der ud over en spændende krimigåde også byder på en indføring i folkesjælen i det nordøstlige Amerika. Den er beviset på, at krimifans lige så godt kan kigge til Norge som til Sverige, når de søger deres næste fix." 
Jens Østergaard, KultuNaut.dk

"For det første er det rart at være et andet sted end i en skandinavisk storby fyldt med frustrerede femogfyrrårige funktionærer. For det andet er det rigtig godt skrevet og fortalt. Og for det tredje er det bare så godt fundet på (...) Og lad os så få bind to og tre i en vis fart. Tak."
Henrik Palle, Politiken

Til toppen