Drømmesyn (Heftet)

Serie: Nordlys 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nordlys
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202656294
Kategori: Romanserier
Omtale Drømmesyn

Den aller siste dagen i året 1974 tar Paul med seg Hester på sparktur under det dansende nordlyset i vintervakre Vestbygd.

Hester gestikulerte med den ene hånden høyt hevet. Paul omfavnet henne og tok et godt tak rundt armene hennes.
– Du må aldri vinke til nordlyset, sa han advarende. – Du kan risikere at det snur, kommer tilbake og tar deg med seg.
Hester lo overbærende. – Hvor da? Hvor vil nordlyset dra med meg?
Det kunne ikke Paul svare på.

Til toppen

Andre utgaver

Drømmesyn
Bokmål Ebok 2021
Drømmesyn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

Annine ristet på hodet av julegavene hun hadde kjøpt, men begynte likevel pliktoppfyllende å pakke dem inn. Hun hadde uansett ikke flere penger igjen, og hun trøstet seg med at det viktigste var gaven og ikke innholdet. Det var en riktig tåpelig påstand, og da hun dagen etter sto utenfor leiligheten i Søndre Åsen borettslag og ringte på, hadde hun allerede begynt å angre på det impulsive bokkjøpet. Hun måtte presse inn ringeknappen flere ganger før døren ble åpnet.
Tove var bustete på håret, og klærne var krøllete som om hun hadde sovet med dem på. Hun stirret forfjamset på Annine, før ansiktet hennes brøt ut i et smil og en lang taleflom kom i et beklagende tonefall.
– Erling er dessverre ikke hjemme. Han er på arbeid, i Drammen, og leverer varer, la hun liksom forklarende til, som om Annine ikke visste hva broren jobbet med. – Thomas sover, og selv er jeg ganske opptatt. Hun slo beklagende ut med en hånd, men Annine kunne høre tankene hennes og skjønte at hun var uønsket.
Hvorfor kommer hun og forstyrrer meg? sa Toves tanker, og Annine gikk et skritt bakover samtidig som hun viste frem posen med gaver som et alibi på hvorfor hun dukket opp slik ubedt.
– Jeg kom bare for å ønske god jul, sa Annine. – Jeg reiser hjem til Vestbygd i morgen.
– Selvsagt, svarte Tove og nikket påtatt energisk. – Et øyeblikk.
Hun lukket døren, og Annine skjønte at hun ikke var alene i leiligheten. Hun kunne høre at Tove snakket lavt og hysjet da en mannsstemme brøt inn. Annine rynket brynene og koblet ut tankene. Hun orket ikke å vite dette. Intuisjonen sa henne at det var mye som ikke var riktig, men hun forbød seg selv å blande seg inn. Tove kom tilbake og de byttet poser.
– Riktig god jul til både deg og familien! sa hun og lukket døren.
Med en atskillig tyngre pose enn den hun leverte fra seg, tok Annine trikken ned til byen. Møtet med Tove hadde vært forvirrende og, tilsto hun, også ubehagelig. Det føltes både sårende og rart at hun ikke ble invitert inn, at Tove bare så på henne som et forstyrrende element. Annine forsøkte å la være å tenke på hva som var galt.

Til toppen

Bøker i serien