Eldorado av Laurent Gaudé (Ebok)
Ebok

Eldorado (Ebok)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.84 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eldorado
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788280876515
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Eldorado
Salvatore Piracci er kommandant på en fregatt som patruljerer farvannet foran Lampedusa, en av inngangene til det forjettede land. Han stopper utallige båter med levende, døde og halvdøde flyktninger, og bidrar til at de desperate og hjelpeløse menneskene blir sendt i retur til Afrika. Så en dag skjer det noe som får ham til å stille spørsmål ved legitimiteten av sitt eget arbeid. Han møter blikket til en kvinne som har mistet alt, og ønsker hevn. Styrken, raseriet og besluttsomheten i kvinnens blikk forandrer livet hans.Laurent Gaudé er blant Frankrikes mest populære forfattere. Han vant Goncourt-prisen for "Solen over slekten Scorta"

Til toppen

Sjelden griper en bok så sterkt som denne
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Anmeldelser Eldorado

«Sjelden griper en bok så sterkt som denne. Det lar seg ikke gjøre å forbli uberørt av historien (...) Dette er en bok om dem som betaler prisen for at vi setter grenser rundt vårt territorium. Den er dypt politisk og reiser store, etiske spørsmål..»  (Terningkast 6)
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Perspektivrikt om fattige flyktninger som håper på et bedre liv (...) en godt oversatt roman der vold og vennskap, HIV, pengebegjær, bedrag, hevntørst, mismot, moralsk indignasjon og solidaritet stadig avtegner seg på realistisk, tankevekkende vis.» 
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Offer, hevn, frelse: forfatteren maler fram de store antikke temaene med nøktern poesi og episk skaperkraft.» 
 L’express

«Bok etter bok gjør Laurent Gaudé seg gjeldende som en av de beste fortellerne i vår tid. Helt klart en av de mest slagkraftige.» 
Les Echos

 

Til toppen