Elleve dager i Berlin av Håkan Nesser (Ebok)
Ebok

Elleve dager i Berlin (Ebok)

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.96 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Elva dagar i Berlin
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788205485709
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Elleve dager i Berlin
Arne Murberg vil oppfylle farens siste ønske og drar i vei til Berlin. Hans veier krysses av en gal professor, en ung kvinne, en heksejakt og et par gule sko. Arne Murberg er ingen nobelprisvinner. Men han er et godt menneske. Når den døende faren gir ham et oppdrag, gjør han sitt beste for å oppfylle farens siste ønske. Det er bare ett lite problem; oppdraget er i Berlin. Arne er ikke reisevant, og tysken hans kunne vært mye bedre. Han forbereder seg så godt han kan og gir seg i vei.Vel fremme i den tyske hovedstaden tar han seg frem ved hjelp av et kart og høyere makter. Men hans veier krysses av både onde og gode krefter. En gal professor og en ung kvinne i en rullestol. Et par gule sko. Og en heksejakt.Elleve dager i Berlin er tredje boken i Håkan Nessers storbytrilogi etter Carmine Street og Himmel over London. «Underfundighetens mester har gitt oss nok en roman å gruble litt over.» Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa«... underholdningsverdien er høy ... Håkan Nesser byr på både hypnose og spøkeri og gjenoppvekking av fortida før det hele roer seg ned og flyter ut i en beroligende feelgood stemning.» Turid Larsen, Dagsavisen  På en måte savner jeg Håkan Nessers romaner om Van Veeteren og Gunnar Barbarotti, politietterforskere i hver sin fiktive by. På en annen måte savner jeg dem ikke. Jeg har i stedet slått meg til ro med at Nesser nå utforsker andre former for spenning som han på gavmildt vis deler med sine lesere. Med underfundigheten som fremste egenskap. 
Det hevdes fra forlaget at "Elleve dager i Berlin" er den tredje romanen i Nessers storbytrilogi, etter "Carmine Street" og Himmel over London". I min verden står hver og en av disse bøkene fjellstøtt på egne bein. Fellesnevneren er i stedet lett forvirrede eller veldig spesielle mennesker. 
Mannen som reiser til Berlin for å treffe sin mor, som han trodde var død, er Arne Murberg. 35-åringen ble i sin ungdom skadet i en stupeulykke og har siden ikke vært helt god i hodet. Parallelt med Arnes reise, fortelles historiene om den schizofrene professoren Anatolis Litvinas og den svake, men livsglade Beate Bittner. Begge to befinner seg selvsagt i Berlin. Selvsagt møtes disse tre til slutt. 
Nesser sender leseren gjennom mange elementer av spenning, uten man av den grunn kan kalle romanen for en krimroman. Men det er slik han har blitt, 76-åringen fra Kumla. Underfundighetens mester har gitt oss nok en roman å gruble litt over. 
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

Til toppen

Andre utgaver

Elleve dager i Berlin
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Håkan Nesser: