En av oss (Innbundet)

en fortelling om Norge

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 532
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248912378
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale En av oss
Det var ikke en fremmed terroristgruppe som sto bak det største angrepet på Norge i fredstid, men en ung mann fra Oslo. Siden 22 juli 2011 har Norge.prøvd å forstå hva som drev massedrapsmannen. Gjennom et unikt kildemateriale har Åsne Seierstad funnet en gutt og en mann som i mange år strevde med å finne sin plass innenfor samfunnets rammer, men.som endte med å bryte dem på det mest brutale vis.
Dette er også en fortelling om dem som ble berørt. To søstre fra Nesodden som gledet seg til AUFs sommerleir på Utøya, årets høydepunkt. Og en guttegjeng fra Troms som dro sørover med samme mål. Bare noen av dem returnerte.
Den prisbelønnede forfatteren Åsne Seierstad har tidligere rapportert fra krigssoner ute i verden. 22. juli 2011 skjedde dramatikken i hennes eget land. Dette er den første boken hun skriver om Norge..

Til toppen

Andre utgaver

En av oss
Bokmål Ebok 2013
En av oss
Bokmål Heftet 2014
En av oss
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Åsne Seierstad:

Anmeldelser En av oss
"Boka er rystende lesning, men lysende skrevet – et stykke svært betydningsfull samtidshistorie." 
Lars M.J. Hansen, Romerikes Blad

"[...] boka framstår som en helhetlig, edruelig og ytterst velskrevet gjennomgang av historien. Grotesk i sin detaljrikdom, så langt at det til tider gjør fysisk vondt å lese. Men samtidig respektfull og edruelig. [...]Det er grunn til å gratulere Åsne Seierstad med løsningen av en ytterst vanskelig oppgave." 
Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

"Etter en så ensidig dårlig bok som Marit Christensens, er det en lise å lese Åsne Seierstads klokere,stødigere og bredere bok. [...] Undertittelen, «En fortelling om Norge»,erikke uvesentlig. For Seierstad spenner opp et stort og bredt teppe når hun skal fortelle om det som førte frem til terrorangrepet 22.juli og dekonsekvenser det fikk for mange mennesker. [...] Dette er en bok som – så langt det er mulig – bringer oss under huden på drapsmannen, han som gang på gang omskapte seg selv, båret videre av et intenst hat mot nær sagt alt og alle, og ofte av et stort sett smilende ytre."
Johan O. Jensen, Adresseavisen

"En viktig, vond bok" 
May Grethe Lerum, VG 

Til toppen