En fest for ubetydeligheten (Heftet)

Forfatter:

Thomas Lundbo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: La fête de l'insignifiance
Oversatt av: Lundbo, Thomas
ISBN/EAN: 9788202485993
Kategori: Romaner
Omtale En fest for ubetydeligheten

Fire menn på vei til et cocktailparty reflekterer over tilværelsen. Erotikken er død, det sosiale spillet bare en lek, kanskje er det bare løgnen og de små ubetydelighetene som ennå har en funksjon?

Alain utvikler en teori om hvorfor unge jenter liker å vise frem navlen. Charles gjenforteller Stalins vitser, som ingen lo av. Ramon vil se en Chagall-utstilling. Caliban, skuespilleren uten roller, morer seg over tullespråket han har funnet på – helt til den portugisiske hushjelpen faktisk begynner å forstå ham.

I sin første roman på 14 år portretterer Milan Kunderas det komiske ved en epoke der humoren har forsvunnet. En fest for ubetydeligheten er en filosofisk pamflett – og en ironisk og sjarmerende beretning om noen av de store spørsmålene i livet.

For første gang foreligger Milan Kunderas samlede verker på norsk i én serie, med omslagsillustrasjoner av forfatteren selv.

Oversatt av Thomas Lundbo.

«Noen middelaldrende menn reflekterer omkring seksualitet, sykdom og kjedsomhet. Kan det bli god litteratur av slikt? Svaret er ja, når forfatteren heter Milan Kundera.» Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)

Til toppen