En sjøens helt (Innbundet)

Skytteren

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 611
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249512942
Kategori: Romaner
Omtale En sjøens helt
19-åringen Halvor Skramstad har vært med på en dramatisk livbåtseilas etter at "m/s Tomar" av Tønsberg ble torpedert ved Island. Høsten 1940 blir han tilbudt hyre som lettmatros på et av verdens største tankskip, 16 000-tonneren "m/t Iberia" av Oslo. Halvor vet at skuta frakter flybensin, en last like farlig som ammunisjon. Og han vet at Storbritannia desperat trenger bensinen for å holde flyene til Royal Air Force på vingene. Han blir en av de norske tankbåtsjøfolkene som er med på å spille en verdenshistorisk rolle i kampen mot Hitler-Tyskland, i en avgjørende fase av The Battle of Britain. På havet venter mektige fiender: Det tyske ubåtvåpenet, tyske bombefly, tunge kryssere og dødbringende miner. I Liverpool venter ? kanskje ? irske Muriel Shannon på Halvor, som elsker henne. 

Skytteren er bind 2 av Jon Michelets bredt anlagte romanverk En sjøens helt. Her får leserne den store sjøromanen om en side ved 2. verdenskrig: Tankskipsfarten i konvoiene under Slaget om Atlanterhavet.

Til toppen

Andre utgaver

En sjøens helt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
En sjøens helt
Bokmål Ebok 2013
En sjøens helt
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Jon Michelet:

Anmeldelser En sjøens helt

«Helt på grensa for hva en roman tåler av faktastoff. Men proffe Michelet holder balansen… Michelet har fått til et underliggende driv og en stilistisk letthet som gjør at sidene nærmest blar seg selv».

Cathrine Krøger, Dagbladet

 

«Innfrir!» 

Farteir Horgar, Adresseavisen

 

«Det er i språket det hele blir levende, et tett, saftig, direkte språk det lyser nærhet av».

Svein Johs Ottesen, Aftenposten 

 

Bind to i Michelets store krigsseiler-epos er strammere og går tettere inn på sjømennenes hverdag enn bind en. I boken har Michelet funnet en fin balanse mellom å skildre sjømennenes hverdagsliv og det dramatiske i situasjonen. 

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Til toppen