En smak av frihet (Heftet)

Serie: Frostrose 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Frostrose
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202612870
Kategori: Romanserier
Omtale En smak av frihet

Adeline er alene med herr Stovner om kvelden, og så skjer det et uhell.

Adeline ble stående og stirre på herr Stovner. Det virket som om tiden sto stille.
Kjære Gud i Himmelen, ba hun febrilsk. Ikke la ham være død!
Ingenting skjedde. Herr Stovner var like livløs.
Hva hadde hun gjort? Hun hadde ikke ment å drepe ham!

Til toppen

Andre utgaver

En smak av frihet
Bokmål Ebok 2019
En smak av frihet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Elisabeth Hammer:

Utdrag

Hun holdt nøkleknippet opp. Det var tre nøkler der, men hun trengte bare den ene. Den som gikk til porten. Hun husket hvordan den så ut fra hun hadde vært med fru Hast på markedet.
Hun løp bort til døren, rev den opp og fortsatte ut i gangen. Så stille hun klarte, løp hun ut av anstalten. Ute på gårdsplassen bråstanset hun. Tussmørket hadde senket seg. Foran henne lå den lange innkjørselen ned til hovedveien.
Lys fra vinduene i andre etasje falt ut over gårdsplassen. Hun måtte unngå det om hun ikke skulle bli oppdaget av madame. På denne tiden av døgnet var det kun hun som var på anstalten. Fru Hast hadde gått hjem, og det hadde også herr Gylden gjort. Madame pleide å komme inn på sovesalen og gi beskjed til pikene om at de skulle pusse tenner og gjøre seg klare for natten, og så kom hun tilbake når tiden var ute. Men hva gjorde hun i mellomtiden?
Adeline ante ikke. Om madame var på sitt eget værelse, kunne det hende hun så ut av vinduet. Så det var best å holde seg i skyggen under muren. Hun krøket seg sammen og løp mot den. Småstein stakk inn i foten, og hun angret at hun ikke hadde tatt seg tid til å finne treskoene, men nå var det for sent. Hun kunne ikke gå tilbake igjen.
Hun kom frem til muren og løp langsmed den mot porten. Den tronet over henne, lett innoverlent øverst, der de skarpe spirene stakk opp. Adeline skuttet seg da hun tenkte på den fryktelige historien om dollhusfangen som hadde forsøkt å rømme og spiddet seg selv. Heldigvis hadde hun nøkkel. Hun holdt godt rundt den mens hun hastet nedover mot porten. Av og til kastet hun et blikk over skulderen, mot vinduet til madame. Hun så ingen, og etter hvert som hun nærmet seg porten, følte hun seg tryggere.
Da hun kom frem, var avstanden til anstalten så stor at lyset fra vinduene ikke nådde henne. Hun stanset. Knirket porten? Hun forsøkte å huske tilbake til da hun dro på markedet med fru Hast, men husket ikke. Fingrene skalv da hun satte nøkkelen i låsen. Den passet. Hun var klam i hånden da hun vred om, og hjertet gjorde et hopp i brystet da den ga etter med et klikk. 
Porten lagde ikke en lyd. Heldigvis! Hun åpnet den nok til at hun kunne komme seg ut og smatt rundt den brede portstolpen. Nøkkelen lot hun bli stående igjen. Idet hun var skjult bak muren, slapp hun ut et tungt pust og stoppet et lite øyeblikk for å tenke. Om hun møtte noen på veien, ville de kanskje gjette seg til at hun hørte til på anstalten og bringe henne tilbake, så hun kunne ikke risikere å ferdes langs veien.
Hun bestemte seg for å gå gjennom skogen og satte straks opp farten. Hun måtte få god avstand mellom seg og anstalten før madame rakk å slå alarm.
Inn under trærne sprang hun. Langs bakken var det mørkt, men ikke verre enn at hun så de største steinene og stubbene. Månen var på vei opp på himmelen og ga henne et sparsomt lys. Det var godt trærne ikke var fulle av blader ennå, for da ville hun ikke sett en hånd for seg.
Hun så seg tilbake. Ennå var det ingenting som tydet på at flukten hennes var avslørt. Hvor langt forsprang fikk hun?

Til toppen

Bøker i serien