En uventet oppdagelse (Heftet)

Serie: Alvestad 69

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Alvestad
Serienummer: 69
ISBN/EAN: 9788202693886
Kategori: Romanserier
Omtale En uventet oppdagelse

KJÆRLIGHET OG BEGJÆR, SVIK OG MYSTERIER

Alva og Mogens blir mer involvert i enkefruens hemmelige arbeid, og det skal vise seg at det ikke er helt ufarlig.

Anders er sporløst forsvunnet. Letingen etter ham fører Ingrid og Edvard til Kristiania og Louises hjem. Når livstegn fra sønnen endelig dukker opp, får de seg en overraskelse …

Alles øyne rettet seg mot Agnes da hun brettet ut beskjeden.

– Er det fra Anders? spurte Ingrid hest.

Agnes nikket. Hun ble om mulig enda blekere mens hun leste. Da hun var ferdig, rakte hun beskjeden til Ingrid uten å si et eneste ord. Raskt leste Ingrid over ordene sønnen hadde skrevet, og ble fylt av angst.

Til toppen

Andre utgaver

En uventet oppdagelse
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Elin Brend Johansen:

Utdrag

Dagen opprant med klarvær, men da ettermiddagen kom, begynte det å snø. Mogens bannet. Snø var ikke bra for det de hadde planlagt, for den viste både spor og annet. Fortsatt visste ikke Alva noe om foretaket. Enkefruen mente det var best, i tilfelle noe ville hende.

Alva hadde forsøkt å fritte dem begge ut, men ingen ville si noe.

Da Mogens endelig kledde på seg og gjorde seg klar for å kjøre av sted i vognen sammen med fru Dubois, hadde ikke Alva lyst til å slippe ham fra seg. Hun hadde bange følelser.

– Kan du ikke i det minste si hvor du skal? maste hun.

– Det er hemmelig, jo færre som vet ...
– Ja, dere har sagt alt dette, men jeg er ingen hvem som helst. Jeg er din hustru. Du kan berette alt for meg, Mogens.

– Hvis noe skjer ...

– Da er det enda bedre at jeg vet hvor du befinner deg. Alva grep hendene hans. – Jeg holder ikke ut å ikke vite.

– Du har alltid vært nysgjerrig, Alva. Mogens sukket. – Vi skal ikke langt. Bare gjennom skogen, til en liten landsby som ligger litt for seg selv.

– Og hente en kvinne?

– Det forstår du vel. Mogens så på henne. – Kvinnen befinner seg i fare. Hvis ektemannen får tak i henne, kan han ta livet av henne. Han har forsøkt seg på det tidligere.

– Kan hun ikke klage ham inn for domstolen?

– Vi vet begge at det ikke alltid går bra. Mannen er fra en rik familie. Han har kjentfolk overalt, kvinnen er redd hun ikke vil leve lenge nok til å vitne mot ham.

– Jeg liker ikke at du blander deg inn i saken, Mogens. Hvis noen får vite om dette ... du kan også komme i fare. Jeg vil ikke at Emily skal bli farløs.

– Kjære Alva, jeg forstår din bekymring, men jeg kan passe på meg selv, forsikret Mogens.

Alva kjente seg likevel ikke beroliget, og da hun senere så vognen av gårde, var det med frykt i hjertet.

Den neste timen gikk hun rundt seg selv. Hun forsøkte å lese, men det var ikke råd å konsentrere seg. Ute hadde det blitt mørkt, klokken tikket mot elleve. Emily var for lengst i seng. Denne kvelden og natten hadde Alva gitt barnepiken beskjed om å se etter henne. Selv sto hun i vinduet og så etter Mogens. Han burde være tilbake, det tok ikke mange timer å ri gjennom skogen. Sist enkefruen tok den samme turen, var hun tilbake på godset etter to timer.

Alva hadde bange anelser. Hun fryktet at noe hadde hendt. Hun hadde god lyst til å kle på seg ytterklær, finne en hest i stallen og ri etter ham, men hvor skulle hun ri? Hun visste ikke hvilken landsby de skulle til. Hun var heller ikke godt kjent i egnen. Hun kunne komme til å gå seg vill.

Emily satte i et skrik fra værelset, som om hun sanset morens redsel. Alva kunne høre barnepikens beroligende stemme. Selv slo hun armene omkring kroppen. Hun frøs og angret på at hun ikke hadde vært mer bestemt. Hun skulle ha forbudt Mogens å dra. Hvis hun hadde satt foten ned, ville han nok ikke gått mot hennes vilje.

Hun hadde akkurat bestemt seg for å gjøre noe da hun hørte lyden av hover ute på gårdsplassen. En hest vrinsket. Det var dempede rop.

Alva hastet ut av værelset og gjennom hallen. Hun åpnet hoveddøren ut mot gårdsplassen. Enkefruens vogn sto ved siden av den ene fontenen. Døren var åpen. Alva kunne ikke se Mogens noe sted. Hjertet flyttet seg til halsen. Hun sprang ut.

– Fru Horst. Det var kusken. Bare et blikk på ham var nok til at Alva forsto at noe hadde hendt. Kusken var likblek.

Frykten tok henne. – Mogens! nærmest ropte hun.

Til toppen

Bøker i serien