England av James Hawes (Ebok)
Ebok

England (Ebok)

hele historien kort fortalt

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 12.52 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vega forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The shortest history of England
ISBN/EAN: 9788282119122
Kategori: Historie
Omtale England
Aldri tidligere har omstendighetene ligget bedre til rette for den som vil forstå hvorfor England er som det er - og det finnes ingen bedre veiviser enn denne boka.

I den internasjonale bestselgeren Tyskland - hele historien kort fortalt formidlet James Hawes historien om den tyske nasjonen, der han sporet røttene til de utfordringene landet står overfor i dag tilbake til romernes første opptreden i nord.
I England - hele historien kort fortalt benytter han den samme tilnærmingen når han tar for seg sitt eget hjemland. Han tar oss med på en reise fra Cæsar til Brexit, via erobringer, imperiebygging og verdenskriger, og underveis avdekker han et England som er svært forskjellig fra de forestillingene som vanligvis råder. Visst er det en urokkelig festning av en øystat, steilt uavhengig, opphav til den moderne parlamentarismen og verdensomspennende imperier, men den er delt i to av et eldgammelt skille som oppsto allerede før romerne meldte sin ankomst. Og selv om mange briter nok ikke liker å innrømme det, har Englands skjebne alltid vært nært knyttet til det som skjer i nabolandene. Ikke minst har landet de siste 1000 årene opprettholdt et klassesamfunn som er helt uten sidestykke noe annet sted i verden.

Til toppen

Andre utgaver

England
Bokmål Innbundet 2022

Flere bøker av James Hawes: