Ensom jeger (Heftet)

Serie: Bueskytteren 9

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Bueskytteren
Serienummer: 9
ISBN/EAN: 9788202778699
Kategori: Romanserier
Omtale Ensom jeger

Ingen vet hvor Vidar Bengtssønn er. Kolrun vet hun må finne ham.

Kom han med styrke nok, kunne han greie det – og den første han ville hevne seg på var Rite. Hun som ikke hadde latt seg drepe, men som hadde kommet tilbake da han trodde hun var død. Hun som stjal med seg sønnen som skulle blitt Vidars falske nøkkel til Vadstensholm – og hun som nå satt med det som skulle blitt høvdingsetet hans.
Vidar ville hate Rite over alt annet. Rite ville bli den første som døde.
Kolrun visste det bare fantes én måte til å sikre at Vidar aldri ville komme tilbake.
Drepe ham.

Til toppen

Andre utgaver

Ensom jeger
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Willy Ustad:

Utdrag

Gjennom natten hadde hver av dem tatt sin tørn ved vindusgluggen. Det var ingen fullgod vakt, men gluggen ga utsikt dit ugagn trolig ville komme fra.
De hadde sett spor etter tre mann, og bare to var døde.
To–tre ganger hadde de byttet på, men ingen av dem hadde egentlig sett noe. Mens Birje satt der tidligst på natten, hadde noe fart forbi, men det var så langt inne i selve skogen at hun bare hadde sett det som en mørk skygge.
«For lite til elg og ulikt bjørn,» hadde hun sagt. «Men det løp ikke som en bjørn, for den farer jo gjerne fram i byks om den ikke går rolig. Hadde vargen blitt så stor som en liten bjørn, så … For det dyret gled av gårde som en diger katt.»
«Det vil jeg slippe å slåss med,» hadde Kolrun svart. «Men gi meg tjue skritt og buen …»
Skogbrynet begynte et par hundre skritt fra husene, ved en åker der små busker og tistler hadde vokst seg så høye at de kunne skjule en snikende mann. En gang langt ut mot morgenkvisten mente Kolrun at hun så det samme som Birje hadde sett, men avstanden var stor, og selv en lys sommernatt var skyggene i skogen svarte. Hestene måtte ha merket det, for hun hørte dem stampe urolig.
En liten stund etter at skyggen hadde glidd vekk, hørte hun en lyd. Det var bare et kvink og deretter stillhet. Dyret hadde jaktet og funnet et bytte.
Hun husket hva noen hadde sagt om overfallet på Karl Jernhanskes menn på vei hit. At en av bakholdsmennene var drept på et vis ingen kunne forstå. Det ble også snakket om de to av Vidars menn som hadde vært på vei opp til Trymsgjerdet. For de hadde vært flenget vid åpne.
Noe stort ferdes i disse skogene. Noe som ikke hører til. Eller kanskje det gjør nettopp det?

Til toppen

Bøker i serien