Ensom melodi (Heftet)

Serie: Nordlys 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Nordlys
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202690823
Kategori: Romanserier
Omtale Ensom melodi

Annine lengter etter den store kjærligheten. Hun har sett ham i et syn, men aner ikke hvem eller hvor han er. Imens går studentlivet sin vante gang.

Annine og Rita løp gjennom snødrevet på Blindern. De spiste middag på Fredrikke eller varmet en boks hermetikk når de kom hjem til Kringsjå. De møtte igjen folk de kjente fra før, men oppdaget også flere nye ansikter. Da ble Rita straks ivrig og ville vite om en av dem muligens kunne være mannen fra julenatten. Annine ristet på hodet og gjentok det Iris hadde fortalt henne.
– Han er ikke i Oslo.
– Men han kunne komme hit, insisterte Rita.

Til toppen

Andre utgaver

Ensom melodi
Bokmål Ebok 2021
Ensom melodi
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Synnøve Eriksen:

Utdrag

I grålysningen kjørte Paul gjennom Buckfastleigh. I radioen sang den nye gruppen Pilot Magic, og han håpet virkelig på litt trolldom. Han så seg rundt. Landskapet var sør-engelsk. Fredelig og søvndyssende trygt med elisabetanske bindingsverkshus omgitt av mosegrodde trær. Han parkerte Corvetten på den brolagte gårdsplassen til Green Grange. Etter å ha kastet et blikk mot låve, stall og tjenerbolig konsentrerte han seg om det ruvende hovedhuset, som var bygget av stein og hadde det karakteristiske halmtaket lik ethvert fornemt hus i Devon.
En svak, gul strime kom fra et av karnappvinduene, og Paul nølte med å gå ut av bilen. Det var fortsatt ikke for sent å snu. Ingen hadde sett ham komme. Han kunne starte bilen og kjøre tilbake. Så minnet han seg selv strengt på hvorfor han var kommet. Han skulle snakke med James Lexington. Hesters og Lillys far. Det siste hadde han om nødvendig tenkt å bruke mot ham. Paul svelget tungt. June skulle slippe å gå gjennom dette alene. Han skulle gjøre alt det han kunne, og mer til om nødvendig.
Paul hadde tatt en bestemmelse. Den alltid så høflige unge mannen som strebet etter å følge lover og regler og aldri gjorde noe overilt. En skikkelig fyr, snart ferdig utdannet økonom med en lovende fremtid foran seg. Familien er viktigst, avgjorde han og gikk ut av bilen. Likevel nølte han et kort minutt da han sto foran den tunge eikedøren med utskjæringer og jernbeslag. Da han løftet hånden og presset fingeren mot ringeklokken, syntes han lyden lød som et illevarslende ekko i den stille morgenen.
En tjenestepike åpnet for ham. Hun nikket gjenkjennende.
– Sir Lexington spiser frokost, lød beskjeden. – De kan bare gå inn.
– Si ifra at jeg venter i biblioteket, svarte Paul og gikk forbi henne.
Han fortsatte gjennom den lange, steinkledde hallen som nå i januar var bitende kald. Biblioteket var uforandret. Eikepanel og stukkaturtak. Persiske tepper med silkefrynser på gulvet og kinesisk porselen på kaminhyllen. Det var ikke tent opp, og det trakk kjølig. Paul tenkte at det var latterlig jålete å insistere på utelukkende gammeldags fyring i 1975.
– Paul! For en hyggelig overraskelse! James sto firkantet og kortpustet og ruvet i døråpningen. Den eldre mannen gikk mot ham og trykket hånden hans hardt, før han deretter falt tungt ned i en lenestol og startet spørsmålsflommen. – Hva skyldes et slikt uventet besøk så tidlig på morgenen? Kommer du alene? Hvor er Hester? Et blikk på ansiktet til Paul fikk ham til å rynke brynene betenkt. – Er det noe galt?
Paul svarte bare på det siste.
– Ja, sa han og satte seg. – Min svoger er i vanskeligheter.
Han fikk ikke sagt stort mer før James avbrøt ham med en irritert bevegelse.
– Du også, fastslo han og skar en misfornøyd grimase. – Jeg hadde virkelig ikke ventet at en fornuftig og velutdannet mann som du skulle gå ærend for en terrorist.

Til toppen

Bøker i serien